Ledende norsk importgruppering og svensk importselskap slår seg sammen

Norwegian Beverage Group as (NBG), den ledende norske gruppen av selskaper innen vin, brennevin, importøl og logistikk, har slått seg sammen med det ledende svenske importselskapet av vin og brennevin - Bibendum AB.
Redaksjonen
08 Desember 2000 - 01:00

Selskapene inngår i den nye fellesgruppen Scandinavian Beverage Group. Avtalen vil gjøre gruppens selskaper i stand til å yte mer og bedre service overfor sine kunder, og styrke selskapenes posisjon i de respektive markeder.
 
Konsernsjef i NBG, Thomas Føyen, ser på avtalen med stor entusiasme og forventninger. "Vi har fulgt med på det svenske markedet i lengre tid og Bibendum er uten tvil det selskap som var øverst på vår liste. Bakgrunnen til det er deres gode produktportefølje og kompetanse, samt de resultater de er klart å skape på forholdsvis kort tid. Vi ser frem til å etablere en sterkt norsk-svensk gruppering av ledende importselskap innen alkoholholdigedrikkevarer sammen med Bibendum," uttaler Føyen.
 
Administrerende direktør og en av grunnleggerne av Bibendum AB, Eric Berntson ser på avtalen som strategisk viktig for selskapet. "Vi er trygge på at NBG er den riktige partner for oss og vi ser frem til et spennende samarbeide hvor vi skal bygge synergier på tvers av landegrensene slik at vi kan ta ytterligere markedsandeler i Sverige".
 
NBG har eierskap i de norske importselskapene: VinCompagniet as, Strøm as, Best Buys as, Brand Partners as og Ølcompagniet as. samt logistikkselskapet VSD Logistics. NBG's datterselskaper er uavhengige i produktportefølje-, salgs- og markedsaktivitets-besluttninger og har en samlet markedsandel i Norge på ca. 23%.
 
Bibendum AB regnes som et ledene importselskap av vin og brennevin i Sverige og ble valgt til "Årets Vinimportør 1999". Selskapet har en meget sterk produktportefølje av kjente merkevarer innen vin, brennevin og importøl. Bibendum ab har en netto omsetning på ca. SEK 350 millioner og en
markedsandel i Sverige innen vin på ca 6%. Selskapet har 40 ansatte innen salg, markedsføring, finans og logistikk og et samlet volum på ca 9 millioner liter pr. år.
 
Den nye grupperingen, Scandinavian Beverage Group, vil med NBG og Bibendum fremstå som en betydelig norsk-svenske importgruppering hvor Einar Joys, tidligere administrerende direktør i AS Vinmonopolet vil være styreformann.
 
For ytterligere informasjon:
 
NBG Konsernsjef, Thomas Føyen tlf.: 21 50 18 24 / 90 12 33 19
 
Bibendum Adm. Direktør, Eric Berntson tlf.: + 46 8 598 110 00

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her