Ledende norsk importgruppering og svensk importselskap slår seg sammen

Norwegian Beverage Group as (NBG), den ledende norske gruppen av selskaper innen vin, brennevin, importøl og logistikk, har slått seg sammen med det ledende svenske importselskapet av vin og brennevin - Bibendum AB.

Selskapene inngår i den nye fellesgruppen Scandinavian Beverage Group. Avtalen vil gjøre gruppens selskaper i stand til å yte mer og bedre service overfor sine kunder, og styrke selskapenes posisjon i de respektive markeder.
 
Konsernsjef i NBG, Thomas Føyen, ser på avtalen med stor entusiasme og forventninger. "Vi har fulgt med på det svenske markedet i lengre tid og Bibendum er uten tvil det selskap som var øverst på vår liste. Bakgrunnen til det er deres gode produktportefølje og kompetanse, samt de resultater de er klart å skape på forholdsvis kort tid. Vi ser frem til å etablere en sterkt norsk-svensk gruppering av ledende importselskap innen alkoholholdigedrikkevarer sammen med Bibendum," uttaler Føyen.
 
Administrerende direktør og en av grunnleggerne av Bibendum AB, Eric Berntson ser på avtalen som strategisk viktig for selskapet. "Vi er trygge på at NBG er den riktige partner for oss og vi ser frem til et spennende samarbeide hvor vi skal bygge synergier på tvers av landegrensene slik at vi kan ta ytterligere markedsandeler i Sverige".
 
NBG har eierskap i de norske importselskapene: VinCompagniet as, Strøm as, Best Buys as, Brand Partners as og Ølcompagniet as. samt logistikkselskapet VSD Logistics. NBG's datterselskaper er uavhengige i produktportefølje-, salgs- og markedsaktivitets-besluttninger og har en samlet markedsandel i Norge på ca. 23%.
 
Bibendum AB regnes som et ledene importselskap av vin og brennevin i Sverige og ble valgt til "Årets Vinimportør 1999". Selskapet har en meget sterk produktportefølje av kjente merkevarer innen vin, brennevin og importøl. Bibendum ab har en netto omsetning på ca. SEK 350 millioner og en
markedsandel i Sverige innen vin på ca 6%. Selskapet har 40 ansatte innen salg, markedsføring, finans og logistikk og et samlet volum på ca 9 millioner liter pr. år.
 
Den nye grupperingen, Scandinavian Beverage Group, vil med NBG og Bibendum fremstå som en betydelig norsk-svenske importgruppering hvor Einar Joys, tidligere administrerende direktør i AS Vinmonopolet vil være styreformann.
 
For ytterligere informasjon:
 
NBG Konsernsjef, Thomas Føyen tlf.: 21 50 18 24 / 90 12 33 19
 
Bibendum Adm. Direktør, Eric Berntson tlf.: + 46 8 598 110 00

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen