Matkurs og vinkurs

Matkurs i Oslo

Lær å lage en lekker festmeny av profesjonelle kokker

Lær å lage en lekker festmeny av profesjonelle kokker

Å arrangere middagsselskap trenger ikke skape hodebry. På dette kurset lærer du å komponere en lekker 4-retters meny, og du lærer selvfølgelig de aller beste triksene for at du selv også skal kunne være gjest i eget selskap.
17 April 2022 - 05:43

Å arrangere selskap kan være en prøvelse selv for de mest rutinerte kokker. Hvordan lager man egentlig festmat til mange? Og hvordan får man tid til å slappe av og nyte selskapet når en selv er vert? Med dette kurset under beltet lærer du å komponere en lekker 4-retters meny av sesongens aller beste råvarer. Du lærer også tipsene og triksene for å selv kunne være gjest i eget selskap. 

Kurset starter med et foredrag om hvordan man lager festmiddag til mange, her vil du vil få gode tips og teknikker for å kunne tilberede eksklusiv mat med enkle metoder. Deretter beveger vi oss til kjøkkenet hvor du lærer å komponere en lekker 4-retters festmeny av sesongens aller beste råvarer sammen med våre rutinerte kurskokker.

Når maten er klar, har vi dekket opp til et festmåltid som nytes i hyggelig selskap med de andre deltakerne. Det vil også være mulig å kjøpe seg øl, vin, eller en kaffe for å feire en vellykket økt på kjøkkenet.

iStock-599485258.jpg [567.99 KB]

Menyene vil variere avhengig av sesong, og vi bruker alltid de ferskeste tilgjengelige råvarene. Høstmenyen kan for eksempel bestå av herlige retter som sjøkreps, kamskjell, lammecarré, friske bær i bakverk og hjemmelaget iskrem. På vintermenyen kan du forvente for eksempel skrei eller andre lekre delikatesser fra havet, og i desember blir det servert en kreativ variasjon av julebetonte retter.

Apéritif samarbeider med Matkurs.no om dette spennende kurset. Gjengen bak Matkurs.no har lært nordmenn å lage mat i over tjue år, og er dyktige, kreative og svært hyggelige. Her får du god demonstrasjon i riktig teknikk, før du selv får kaste deg ut i det. Kursene foregår i deres egne spesialtilpassede og stilige lokaler, med topp moderne utstyr.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Allergi

Dersom du har allergier må du melde om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde om noen i gruppen skulle ha noen allergier. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til 
kurs@aperitif.no

Sted: Matkurs, Stockholmgata 8, 0566 Oslo

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her