Lutefiskfeber i Oslo

Det er høysesong for lutefisk. Og det er stor etterspørsel etter fisken i Oslo for tiden.

Lutefisk er tradisjonskost og ikke minst en delikatesse når det nærmer seg jul. Ansatte på restaurantene i Oslo forteller om sterk tilstrømning fra lutefiskspisende gjester.
 
Lite ledig
- I år har det vært sterkere pågang enn i fjorårets sesong, og nå er det bare ledige bord enkelte dager før jul, sier Ida Riise Jensen på Engebret Café til dagsavisen.no.
 
Hanne Løvnæseth fra Lofoten fiskerestaurant på Aker Brygge forteller også om mye besøk fra lutefiskelskere.
 
Reserver
- Jeg anbefaler at de som ønsker bord reserverer på forhånd, fordi vi har hatt en jevn pågang så langt i sesongen. De som dropper innom, må nok dessverre gå sultne ut igjen, for her blir det fort fullt, sier hun.
 
Lunsjtilbud
Men det finnes en annen mulighet, nemlig å sikre seg et lutefiskmåltid til lunsj. Både Stortorvets Gjestegiveri, Dovrehallen og Kaffistova serverer fisken til lunsj-sultne.
 
Etterspørsel
Even Larsen på Kaffistova forteller om økt etterspørsel etter lutefisk denne sesongen.
 
- Det har vært tidenes år, men vi har merket oss at den norske maten generelt er blitt mer populær, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen