Lysende optimisme

Det ser i utgangspunktet dystert ut for manges internettsatsinger. Alle medier forteller nesten den samme historien om dot.com-døden og hvordan sykdommen innhenter stadig flere. Men er historien helt sann, og er den fortalt slik fordi det passer den som f
Redaksjonen
10 Juni 2001 - 21:45

Og er det slik at det er færre som bruker internett i dag enn tidligere og at nesten alt er dømt til å mislykkes? Det siste spørsmålet er det veldig enkelt å svare entydig på: Stadig flere bruker nettet til å hente nyttig informasjon og til å surfe med, og de nyttige sidene vil helt klart overleve.

Når det gjelder selskapsdøden som er så fokusert, er den i stor grad et resultat av uvettig bruk av andres penger basert på en optimisme som savnet rotfeste i virkeligheten. Konsulentselskapene spratt opp som paddehatter og solgte gråstein som gull til alle og en hver som greide å skaffe tilstrekkelig med kapital fra uvitende investorer. Investorer som trodde på det de neppe ville ha trodd på i andre sammenhenger. Om det går an å bruke et slik uttrykk som edruelighet i et tidsskrift som Apéritif, er det kanskje hva det er grunn til å etterlyse. Og mens vi er i sving med den slags uttrykk, er det nå for mange en durabelig bakrus som har meldt seg der langt sterkere saker en paralgin forte må til å for dempe smerten. Men det finnes også eksempler på nettsteder som klarer seg godt og der tæring er satt etter næring. www.aperitif.no er et slikt nettsted.

Vi ser meget optimistisk på fremtiden og den unike kombinasjonen det er å ha en vellykket papirutgave ved siden av. Det er nemlig all grunn for oss til å slå oss litt på brystet. Mens andre fagblader mistet omsetning i fjor, økte Apéritif sin med over 30 prosent. På nettet og i papirutgaven har vi satset på de respektive kanalens styrker. Og den positive utviklingen sikrer at vi fortsatt kan by på samme høye redaksjonelle kvalitet.

Hovedmålet er å gi leserne både opplevelse og nytteverdi enten det er snakk om vårt horecanett eller våre åpne nettsider. Det er nettopp på disse områdene mange har feilet og oversett det enkle faktum at lesere vil ha noe igjen for å besøke nettsidene eller å åpne bladet. På nettet passerte vi nylig 180 000 viste sider i løpet av en uke og det på et tidspunkt av året der flere søker de lyse kveldene enn dataskjermens elektroniske lys.

I vår redaksjon hersker det ingen tvil om at papiret og internett vil leve side om side og at det er kunnskapen om å unytte kombinasjonsmulighetene som skaper vinnerne. Like overbevist er vi om at bransjen absolutt har mye å hente på nettet enten det er snakk om å bearbeide kundene eller å orientere seg blant leverandørene.

Jan H. Amundsen
(Leder i Apéritif nr. 4/2001)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her