Michelin-guiden for Norden 2021

Maaemo er tilbake, og Trondheim er nå landets Michelin-by nummer en

Maaemo er tilbake, og Trondheim er nå landets Michelin-by nummer en

Norge, Oslo og Maaemo har fått sine tre stjerner tilbake, Esben Holmboe Bang smiler fra øre til øre, alle andre stjerner beholdes og nye navn hedres.
14 September 2021 - 09:19

Esben Holmboe Bang innrømmet at det hadde vært noen urolige uker før den 13. september når Michelin Nordic-resultatene skulle offentliggjøres. Men med de tre stjernene tilbake, er bekreftelsen på at det var riktig å flytte til en ny adresse, riktig.

Les om nye Maaemo her

Maaemos tre stjerner var denne gangen det eneste «nye» stjernedrysset over Norge. Men alle de 11 stjernene som ble delt ut for ett år siden, før pandemien, er beholdt.

Bent Stiansen er veldig fornøyd med å sette 24 Michelin-stjerner i taket for Statholdergaarden siden 1994. De andre som beholder posisjonen er ikke minst RE-NAA i Stavanger med to stjerner, Sabi Omakase i samme by med én stjerne, Under i Lindesnes, Kontrast og Omakase i Oslo, Bare i Bergen, Speilsalen, Credo og Fagn i Trondheim, samtlige med én stjerne.

Fagns avlegger Fagn Bistro fikk dessuten den for Norge sjeldne betegnelsen Bib Gourmand. Dermed har Trondheim høyest Michelin-tetthet av alle norske byer.

Henrik.jpg [245.55 KB]
Henrik Dahl Jahnsen 

Ikke minst siden Henrik Dahl Jahnsen, den muligens lykkeligste i Trondheim av alle, ble kåret til den nye Nordic Sommelier Awards 2021 for sin «for hans svært kyndige og moderne tilnærming til vinparing» på Speilsalen, Britannia hvor han er vindirektør og sommelier.

En solid heder til en som har tatt fem norske sommeliermesterskap, ett nordisk og deltakelse i VM i 2016 som en av historiens yngste.

Les om Henrik Dahl Jahnsens meritter her

Den aller lykkeligste var nok likevel Rene Redzepi, ikke fordi han fikk Mentor Awards, men fordi Noma etter 14 år får sine etterlengtede tre stjerner. Fra scenen uttrykte han stor ydmykhet for å være en del av det noble selskap. Han hedret ikke minst sine kolleger hvor noen har vært med siden starten for 18 år siden. Deriblant norske Mads Kleppe som har måttet ta mot mye dritt opp gjennom denne tiden for sin hardnakkede satsing på naturvin

ed27e3b0e0db4e689e31ee9963d50d4b_noma+Edit.jpg [111.50 KB]

Skjermbilde 2021-09-14 103034.png [317.65 KB]
Fra nye Noma på Refshaleøen i København

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her