Maaemo-kokken hylles av sine egne
( Tuukka_Koski)

Maaemo-kokken hylles av sine egne

Når verdens beste kokker skal kåre sine favoritter er det trangt om plassen i toppen, og for første gang er en norsk kokk inne blant Top 100 – nemlig Espen Holmboe Bang på Maaemo.

Om det ikke høres så fantastisk ut at Maaemos kjøkkensjef Espen Holmboe Bang figurerer på en 67. plass, er det faktisk et historisk øyeblikk, for Norge trer nå inn i denne gruppen av «aller helligste». Verdens mest kresne kokker har nemlig kåret hvem av sine kolleger i verden som fortjener størst applaus. Foran seg på listen har Espen Holmboe Bang en lang rekke med verdensberømtheter innen kokkefaget.

Oslo er på 16. plass blant verdens beste matbyer

Han er dessuten en av bare fire skandinaver på denne prestisjefylte listen som domineres av 41 franske kokker, 10 spanske, 10 japanske, 9 italienske og 8 fra USA (etter hvilket land de jobber i, ikke nasjonalitet).  

Michel Troisgros.
Michel Troisgros.

En annen sensasjon er at Michel Troisgros for første gang ikke bare er blant de ti beste, men ruler aller øverst. Han er tredje generasjon i restauranten som har hatt tre Michelin-stjerner siden 1968, og hvor han har jobbet siden 1983, først sammen med faren Pierre Troisgros, så sammen med kona Marie-Pierre og nå også med sine to kokkesønner Leo og Cesar.

Les mer om Troisgros-familien her

I februar i år flyttet familien restauranten til nye lokaler fra jernbaneplassen i Roanne og 8 kilometer unna i mer landlige omgivelser for å kunne videreutvikle konseptet. Den unike historien om Troisgros-familien kan du oppleve i Netflix-serien Chef’s Table.

Blant Michelin-kolleger har Troisgros alltid nytt stor respekt, men trolig aldri mer enn nå. For denne listen er kommet til ved at 582 kjøkkensjefer på restauranter som har 2 eller 3 Michelin-stjerner er bedt om å navngi de fem kokkene som har største kredibilitet, som lager best mat og som er et must å besøke. Dette er fjerde gang at listen lages i regi av det franske kokkemagasinet Le Chef.

 

Top 10 Chefs

1 Michel TROISGROS – MAISON TROISGROS – Frankrike*

2 Yannick ALLENO – ALLENO PARIS – Frankrike

3 Joan ROCA – EL CELLER DE CAN ROCA - Spania**

4 Arnaud DONCKELE – RESIDENCE DE LA PINEDE – Frankrike*

5 Pierre GAGNAIRE – RESTAURANT PIERRE GAGNAIRE – Frankrike**

6 Emmanuel RENAUT – FLOCONS DE SEL – Frankrike

7 Enrico CRIPPA – PIAZZA DUOMO – Italia*

8 Pascal BARBOT – L’ASTRANCE – Frankrike

9 Seiji YAMAMOTO – NIHONRYORI RYUGIN – Japan**

10 Alain DUCASSE – PLAZA ATHENEE – Frankrike

*Ny på topplisten

**Fire ganger på topplisten

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen