Verdens beste restaurant
Maaemo-kokken hylles av sine egne
Foto: ( Tuukka_Koski)

Maaemo-kokken hylles av sine egne

Når verdens beste kokker skal kåre sine favoritter er det trangt om plassen i toppen, og for første gang er en norsk kokk inne blant Top 100 – nemlig Espen Holmboe Bang på Maaemo.
Aase E. Jacobsen
29 November 2017 - 18:56

Om det ikke høres så fantastisk ut at Maaemos kjøkkensjef Espen Holmboe Bang figurerer på en 67. plass, er det faktisk et historisk øyeblikk, for Norge trer nå inn i denne gruppen av «aller helligste». Verdens mest kresne kokker har nemlig kåret hvem av sine kolleger i verden som fortjener størst applaus. Foran seg på listen har Espen Holmboe Bang en lang rekke med verdensberømtheter innen kokkefaget.

Oslo er på 16. plass blant verdens beste matbyer

Han er dessuten en av bare fire skandinaver på denne prestisjefylte listen som domineres av 41 franske kokker, 10 spanske, 10 japanske, 9 italienske og 8 fra USA (etter hvilket land de jobber i, ikke nasjonalitet).  

Michel Troisgros.

En annen sensasjon er at Michel Troisgros for første gang ikke bare er blant de ti beste, men ruler aller øverst. Han er tredje generasjon i restauranten som har hatt tre Michelin-stjerner siden 1968, og hvor han har jobbet siden 1983, først sammen med faren Pierre Troisgros, så sammen med kona Marie-Pierre og nå også med sine to kokkesønner Leo og Cesar.

Les mer om Troisgros-familien her

I februar i år flyttet familien restauranten til nye lokaler fra jernbaneplassen i Roanne og 8 kilometer unna i mer landlige omgivelser for å kunne videreutvikle konseptet. Den unike historien om Troisgros-familien kan du oppleve i Netflix-serien Chef’s Table.

Blant Michelin-kolleger har Troisgros alltid nytt stor respekt, men trolig aldri mer enn nå. For denne listen er kommet til ved at 582 kjøkkensjefer på restauranter som har 2 eller 3 Michelin-stjerner er bedt om å navngi de fem kokkene som har største kredibilitet, som lager best mat og som er et must å besøke. Dette er fjerde gang at listen lages i regi av det franske kokkemagasinet Le Chef.

 

Top 10 Chefs

1 Michel TROISGROS – MAISON TROISGROS – Frankrike*

2 Yannick ALLENO – ALLENO PARIS – Frankrike

3 Joan ROCA – EL CELLER DE CAN ROCA - Spania**

4 Arnaud DONCKELE – RESIDENCE DE LA PINEDE – Frankrike*

5 Pierre GAGNAIRE – RESTAURANT PIERRE GAGNAIRE – Frankrike**

6 Emmanuel RENAUT – FLOCONS DE SEL – Frankrike

7 Enrico CRIPPA – PIAZZA DUOMO – Italia*

8 Pascal BARBOT – L’ASTRANCE – Frankrike

9 Seiji YAMAMOTO – NIHONRYORI RYUGIN – Japan**

10 Alain DUCASSE – PLAZA ATHENEE – Frankrike

*Ny på topplisten

**Fire ganger på topplisten

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her