Madam Felle brøt skjenkeloven

Alkoholservering på helligdager er ikke tillatt før klokken 12, men allerede klokken 11 2. pinsedag var Madam Felle i Bergen i full gang.
Redaksjonen
14 Mai 2008 - 09:00

De ansatte ved Madam Felle på Bryggen sjekket ikke reglene for skjenking på helligdager. Loven for skjenketid i Bergen sier at det er ulovlig med servering av øl og vin før klokken 12.00 på helligdager.
 
Men de ansatte serverte øl og trodde at reglene for Madam Felle er annerledes, siden utestedet er en del av SAS-hotellet ved Bryggen.
 
Ulovlig uansett
- Det er ulovlig uansett om Madam Felle henger sammen med SAS-hotellet eller ikke, sier Gro Gaarder, leder for kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.
 
Unntaket for skjenkelovgivningen på helligdager er annerledes for 1. og 17. mai. Da kan serveringen av øl og vin starte allerede klokken syv om morgenen.
 
Per Paulsen, administrerende direktør ved Radisson SAS Royal Hotell, legger seg flat.
 
- Vi beklager at dette har skjedd. Vi har ingen andre enn oss selv å skylde på, sier Paulsen til ba.no.
 
En glipp
Han forteller at den ansatte som åpnet Madam Felle mandag formiddag gjorde en glipp ved å ikke sjekke skjenkereglene for denne helligdagen.
 
- Bedriften skulle selvfølgelig ha kontrollert dette og forsikret seg om at reglene ble overholdt, sier Paulsen.
 
- Da den ansatte ble gjort oppmerksom på at dette var et lovbrudd, ble skjenkingen av alkohol umiddelbart stoppet inntil klokken var passert 1200, sier Paulsen.
 
De ansatte ved Madam Felle skal nå gå gjennom rutinene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her