Månedens leverandør oktober 2001

Månedens leverandør for oktober er et av de nye spennende selskapene som etablerte seg etter at det ble åpnet for private importører i 1996. Vinarius har i 4 år vært en stabil leverandør av kvalitetsviner til det norske markedet.
Redaksjonen
24 Oktober 2001 - 02:00

Vinarius ble stiftet i april 1997 av Ivar B. Bentzen og Jørn H. Abrahamsen. Deres lange erfaring i vin og brennevinsbransjen er nok en medvirkende årsak til at Vinarius så vidt raskt fikk etablert seg med en rekke produkter i det norske markedet.

Som navnet tilsier, (Vinarius betyr vinhandler på latin), er hovedvekten lagt på vin fra hele verden. I løpet av sin relativt korte historie har importøren bygget opp en bred portefølje av kvalitetsleverandører fra Europa, Sør Afrika, Australia og Sør-Amerika. De satser også på bredde når det gjelder kvalitet, fra de prisgunstige volumvinene til de prestisjefylte viner i begrenset mengde og høyere prisklasser. Med andre ord; noe for enhver smak og lommebok. Et ønske om å kontinuerlig ha en god kombinasjon av volumprodukter og nisje-/spesialprodukter i porteføljen er det overordnede mål.

Vinarius ønsker å ta en aktiv rolle for å utvikle vinkulturen i Norge blant annet ved å introdusere viner fra produsenter eller områder som selskapet mener norske konsumenter bør bli kjent med. Ved å introdusere flotte og typeriktige viner, slik som Trenel Fils, har Vinarius for eksempel vært med på å revitalisere Beaujolaismarkedet i Norge

Etter å ha bygget opp selskapet og porteføljen ønsker Vinarius å øke sin fokus på HoReCa markedet i tiden fremover. Selskapet har i dag 4 ansatte og er i ferd med å styrke teamet ytterligere. I løpet av oktober 2001 vil www.vinarius.no være aktiv.

Vinarius kjøper lager- og andre logistikktjenester fra VSD Logistics og hele produktspekteret er tilgjengelig gjennom Vinmonopolet og storhusholdningsgrossister over hele landet.

Av Vinarius mange leverandører er nok Barone Ricasoli (Brolio) den mest kjente, men mange kjenner nok også til flere av disse leverandørene:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her