Medvirkende til tequilaens suksess pĂ„ det amerikanske markedet under den andre verdenskrig var en kreativ bartender som, inspirert av en kvinnelig tequilaelsker, mikset en cocktail, som han ogsĂ„ kalte opp etter damen. Nemlig Margarita. Enkelte hevder at kvinnen var 40-tallets store Hollywood-stjerne Rita Hayworth. Hennes egentlige fornavn var Margarita.Â
Dette er en av mange teorier bak navnet og opprinnelsen til denne myteomspunne drinken.Â
Margarita var for Þvrig et av det mest populÊre kvinnenavnene i mellomkrigstiden, sÄ i tiden etter krigen da drinken fikk sin fÞrste storhetstid, var det naturlig nok mange vakre Margaritaer.
Navnet og drinken ble ofte forbundet med noe forfriskende og forfÞrende. En av dem som bÊrer navnet og som knyttes til en av de mange teoriene til opprinnelsen, er sosietetskvinnen Margaret Sames som bodde og virket i tropeparadiset Acapulco i Mexico. Her levde hun ved slutten av 1940-tallet et hektisk partyliv sammen med sin ektemann. Hun hevdet Ä ha fÄtt idéen til drinken da hun var pÄ jakt etter en ny, forfriskende drink Ä servere sine gjester.
Fordelen med drinken var visstnok i fĂžlge henne selv at den kunne hun nyte flere av uten Ă„ bli beruset.Â
Se alle vÄre andre oppskrifter pÄ margarita
Dette er én av utallige forklaringer pÄ hvem som har Êren av Ä ha skapt en av verdens mest kjente cocktails.
Det som er helt sikkert er at den tilhÞrer kategorien sours, og nÊrmere bestemt New Orleans Sours som ogsÄ omfatter Sidecar og Cosmopolitan. Alle disse drinkenes utgangspunkt var Brandy Crusta som ble skapt av Joseph Santina sÄ tidlig som i 1852 pÄ hans Jewel of the South i New Orleans. Crusta peker pÄ sukkerranden pÄ glasset. En annen forskjell til de andre cocktailene, er at Brandy Crusta inkluderte maraschino (kirsebÊrlikÞr) som var nÊrmest obligatorisk i datidens oppskrifter.
De eldste kilder til bruken av Margarita-navnet for drinken er rundt 1930. Felles for alle er at de alltid involverer tequila.Â