Ukens drink
Slik har du ikke smakt tequila før
Foto: (Julie H. Amundsen)

Slik har du ikke smakt tequila før

Collins forbinder du helst med gin, men denne utgaven er beviset på at også tequila fungerer utmerket.
02 September 2016 - 12:05

Noe av det mest forfriskende i den lyse årstiden er en iskald longdrink av typen collins. Tom Collins er den de fleste kjenner – som inneholder gin, sitron, sukker og sodavann. Lett og deilig forfriskende. 

Jeg er en stor fan av agavebrennevin og er veldig glad for at trenden med tequila og mezcal også har kommet til Norge.

Se andre oppskrifter med tequila

Derfor har jeg laget en collins-versjon med mine favoritter. 

Vi bytter derfor ut ginen med ulagret tequila og tilfører St. Germain som base for sødme. Ellers er det vanlig fremgangsmetode med sitron og en skvett til med sukkerlake etter personlig preferanse. 

Jeg bruker også noen dråper Angostura Bitters da jeg synes dette binder smakene nydelig sammen.

Oaxaca Collins

Oaxaca Collins

Fremgangsmåte

  1. Lag sukkerlake ved å røre ut like deler sukker i kokende vann.
  2. Avkjøl.
  3. Tilsett alle ingredienser i et høyt glass.
  4. Topp opp med soda og rør om.
  5. Pynt med en tørket appelsinskive om du har.

Tips1:
Dersom du har en shaker tilgjengelig, tilsettes alle ingredienser utenom soda og shakes med is. Hell over i et høyt glass og toppes opp med soda.
Du vil merke en stor forskjell på smaken. 

Tips2:
Får du tak i mezcal, kan du bytte denne ut med tequilaen eller ta 2 cl av hver. Du få en mer røykt og «kjøttaktig» smak i drinken.  

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her