Bransje

Aperitif nr. 2 – mars 2023 / Et magasin om mat og drikke bransjeutgaven

Marsutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

Marsutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

Lillehammers fine dining-restaurant, Elv, er avlagt et besøk. Vi har også vært i Tsjekkia og Slovakia, på Martinique og Santorini, hos Bartolo Mascarello og avdekket en av Italias andre hemmeligheter.
21 Mars 2012 - 14:42

I 2023 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Det tsjekkisk-slovakiske bareventyret

Bartendere fra Tsjekkia og Slovakia vinner det som kan vinnes i konkurranser og deres barer rundt omkring i Europa topper listene over de beste barene. Det er det godt grunn til, og vi har tatt turen til kilden for denne suksessen. 

Den mest europeiske av all karibisk rom

Rom fra Martinique har en kompleks, smertefylt og dyster historie som er nært knyttet til erobring, handel, kolonisering og slaveri. I dag er den verdens eneste rom som har sin egen appellasjon, som et resultat av at øya fortsatt er en del av Frankrike. 

Lillehammer en gastronomisk destinasjon

På Lillehammer bidro pandemien til økt kreativitet og en ny og storslagen restaurant. Med Restaurant Elv har Lillehammer plassert seg trygt på Norges fine-dining-kart. 

Står sammen for å beskytte barolo

Skillet mellom moderne og tradisjonell barolo er på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre og mer presserende oppgaver. 

En direkte arv fra romernes garum

Italias berømte ansjossaus, colatura di alici, fra Cetara har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Assyrtikos suksess trues av klimaendringene

På Santorini, vulkanøya i Egeerhavet, lages verdensberømte viner av druen assyrtiko. Men stadig varmere klima og stadig flere turister gjør at det er grunn til å spørre om Santorini klarer å motstå trykket. 

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 2. mai 2023

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: Introduksjonskurs
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: Introduksjonskurs

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 6 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her