I 2023 byr vi pÄ 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent pÄ Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.
Det tsjekkisk-slovakiske bareventyret
Bartendere fra Tsjekkia og Slovakia vinner det som kan vinnes i konkurranser og deres barer rundt omkring i Europa topper listene over de beste barene. Det er det godt grunn til, og vi har tatt turen til kilden for denne suksessen.Â
Den mest europeiske av all karibisk rom
Rom fra Martinique har en kompleks, smertefylt og dyster historie som er nĂŠrt knyttet til erobring, handel, kolonisering og slaveri. I dag er den verdens eneste rom som har sin egen appellasjon, som et resultat av at Ăžya fortsatt er en del av Frankrike.Â
Lillehammer en gastronomisk destinasjon
PĂ„ Lillehammer bidro pandemien til Ăžkt kreativitet og en ny og storslagen restaurant. Med Restaurant Elv har Lillehammer plassert seg trygt pĂ„ Norges fine-dining-kart.Â
StÄr sammen for Ä beskytte barolo
Skillet mellom moderne og tradisjonell barolo er pĂ„ vei til Ă„ viskes ut. NĂ„ samler regionens aktĂžrer seg om andre og mer presserende oppgaver.Â
En direkte arv fra romernes garum
Italias berĂžmte ansjossaus, colatura di alici, fra Cetara har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besĂžkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.
Assyrtikos suksess trues av klimaendringene
PĂ„ Santorini, vulkanĂžya i Egeerhavet, lages verdensberĂžmte viner av druen assyrtiko. Men stadig varmere klima og stadig flere turister gjĂžr at det er grunn til Ă„ spĂžrre om Santorini klarer Ă„ motstĂ„ trykket.Â
Her kan du lese hele utgaven av magasinet
NB Issuu har nye regler for innhold som kan "stÞte" (i vÄrt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om Ä registrere deg, det holder at du gjÞr dette en gang (nÄr du lagrer innloggingen)
Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet
Neste nummer av Apéritif kommer 2. mai 2023