Matkulturstudent?

Er du interessert i matkultur og har lyst til å fordype deg i temaet, kan du melde deg på studiet som er i regi av Vestnorsk kulturakademi og Universitetet i Bergen.
Aase E. Jacobsen
29 Juli 2002 - 20:01

Studiet skal gi en innføring i matkultur ut fra et kulturhistorisk og kulturteoretisk perspektiv, og se på sammenhengen mellom den europeiske, den skandinaviske og den norske matkulturen. Ved siden av å fokusere på konservering, tillaging og forbruk av  matvarene, legges det i faget også vekt på tanker, forestillinger og holdninger til mat og måltid som vi finner i ulike grupper i samfunnet. Desymbolske og rituelle sidene ved mat- og måltidskultur vil også bli fokusert. 

Undervisningsopplegget er forskingsbasert. Den pedagogiske grunntanken om læring gjennom handling står sentralt. Undervisningen inkluderer dermed også praktiske øvelser innen matkultur. Selv om studiet ikke først og fremst er praktisk innrettet, gir kombinasjonen teori og praksis en dypere forståelse av sammenhengene i lokal og regional matkultur.

Studiet er lagt opp som to 5-vekttals moduler og blir nå gjennomført for fjerde gang. Fra hausten 2002 vil for øvrig modulene inngå som studieemne i bachelorgraden i kulturformidling ved Universitetet i Bergen.

Undervisningen er konsentrert om fem samlinger i høstsemesteret 2002 og fem i vårsemesteret 2003. Den første er 21.-23. august. Hver samling går over 2,5 dager (onsdag-fredag), og omfatter 12-14 undervisningstimer. Hvert halvår blir avsluttet med eksamen (5 vekttal/ 15 studiepoeng).
 
For næmere opplysninger om studiet kontakt: eldbjorg.fossgard@kulturakademi.no eller Vestnorsk kulturakademi Tel. 56 51 32 50/ 56 51 71 70. Søknadsfristen for høstsemesteret gikk ut 1. juli, men det kan jo hende det er restplasser.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her