Matministeren kastet ut fra restaurant

Matministeren kastet ut fra restaurant

Da Trygve Slagsvold Vedum stakk innom i Mathallen, kokte det over for restaurantkonge Jan Vardøen.

– Det er ikke så langt fra sannheten, bekrefter Jan Vardøen overfor Nationen.

Opptrinnet i Mathallen i Oslo skjedde i forbindelse med Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedums offisielle åpning av Mathallen på Grünerløkka i Oslo 12. oktober.

LES OGSÅ: Mathallen i Oslo endelig åpen

Den fant sted like etter regjeringens endringer i tollvernet for flere osteslag, og det førte til en nokså laber stemning da Vedum under omvising kom til Jan Vardøens restaurant. Det skal ha utviklet seg til en diskusjon mellom Vedum og Vardøen som endte med at sistnevnte utviste statsråden fra restauranten.

– Det var hyggelig å treffe ham, men jeg skjønte raskt at han har et noe annet syn enn meg i spørsmålet om vi skal ha norsk landbruk eller ikke, sier Vedum til avisa.

Vedum sier Vardøen benyttet «litt sterkere ord enn vanlig», og at han til slutt «valgte å gå».

– Jeg forstod ikke hvorfor Vedum var på Mathallen. Mathallen er et sted hvor norske småbrukere kan distribuere varene sine, et vannskille i norsk matkultur, og så begynner Senterpartiet med bakstreverske tiltak?
Partiet er motstandere av nisjeproduksjon, og de smykker seg bare med det når det passer, sier Vardøen.

Han importerer ost, men sier det ikke handler om at han setter ost fra utlandet høyere enn norsk ost.

– Jeg ønsker mangfold og flere norske oster, men Sps tiltak er et skritt tilbake. Partiet kan ikke lovfeste hvilke oster folk skal spise. Det er direkte udemokratisk. Sp er ikke et parti, men en gjeng lobbyister for storkapitalen, sier Vardøen.

LES OGSÅ: Tollhopp på 372 kroner kiloen

– Det er tull. Vardøen må gjerne bli med ut i distriktet og se hva norsk landbruk er. Storkapital er ikke noe som preger norsk matproduksjon. Storkapitalen finner du mer av i noen kilometers omkrets fra Vardøens restauranter, sier Vedum.
Han mener politikken legger til rette for valgfrihet og mangfold med basis i norske råvarer

– I tillegg er utenlandsk spesialost sikret med unntak i tollendringene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen