Måtte beklage på åpningsfesten

Måtte beklage på åpningsfesten

Med dronningen til stede måtte Arcus-sjefen beklage store startproblemer ved det nye milliardanlegget på Gjelleråsen.
15 Juni 2012 - 12:09

H.M. Dronning Sonja var blant gjestene da Arcus-Gruppen fredag åpnet sitt nye anlegg på Gjelleråsen i Nittedal kommune. Etter 78 år på Hasle i Oslo får selskapet Nord-Europas mest moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin. Likevel har innkjøringsperioden etter påske vært preget av store innkjøringsproblemer på leveringssiden.

– Jeg ber så mye om unnskyldning, men takker for tålmodigheten, sa konsernsjef Otto Drakenberg i sin tale under den offisielle åpningen i går.

Det er det automatiske lagerstyringssystemet til Vectura, Arcusgruppens distribusjonsselskap, som ikke har fungert. Resultatet har vært glisne hyller hos Vinmonopolet og store problemer for utelivsbransjen.

Leveransene til Vinmonopolet har begynnt å normalisere seg, men for restaurantbransjen er problemene fortsatt store, skriver Romerikes Blad.

LES OGSÅ: Glissent i polhyllene

– Vi gjør vårt ytterste for å få ting på plass så raskt som mulig, sier Drakenberg.

– I månedsskiftet juni – juli skal vi kunne ta imot bestillinger igjen og levere som vi skal. Vi kommer til å kjøre med ekstra ressurser så lenge som nødvendig for å få leveringene unna til rett tid, lover han.

Fabrikken på Gjellerårsen er ca 48 000 kvadratmeter stor og en med samlet investeringsramme på over 1,1 milliarder kroner. Grunnflaten dekker nærmere 40 000 kvadratmeter, eller nesten seks fotballbaner. Fullføringen av anlegget har skjedd nøyaktig etter tidsplanen og budsjettet som ble vedtatt av selskapets styre i 2009.

Det nye anlegget skal føre til en kraftig reduksjon av konsernets CO2-utslipp. Mer enn 60 prosent av energibehovet vil bli dekket av fornybar energi, hovedsakelig fra et eget jordvarmeanlegg.

LES OGSÅ: Arcus-gruppen vokser videre

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her