Glissent i polhyllene

Glissent i polhyllene

IT-trøbbel og lagerflytting hos Vectura rammer polutsalgene.

I forbindelse med Arcus-Gruppens distribusjonsselskap Vecturas flytting av distribusjonsanlegg fra Hasle til Gjelleråsen i Oslo, har det oppstått IT-relaterte oppstartsproblemer for polleverandøren. Vectura som leverer halvparten av alle varene som kommer til Vinmonopolet.

Når Vectura får systemet sitt oppe og gå er uvisst.

LES OGSÅ: Arcus til Gjellerårsen

– Vi jobber døgnet rundt med å løse problemet, men jeg kan ikke gi en dato for når vi er tilbake for fullt, sier kommunikasjonssjef i Arcus-Gruppen Terje Thurmann-Moe til dt.no.

Til tross for omfattende forhåndstesting de siste seks månedene, oppsto det uventede IT-problemer da man trappet opp distribusjonsanlegget til full drift etter påske.

Problemene begrenser seg til leveransene fra det nye Gjelleråsen-anlegget. Driften fra Vecturas anlegg i Trondheim, som nå betjener områdene fra Hordaland til Finnmark, går som normalt.

Selskapet har iverksatt flere tiltak for å avhjelpe situasjonen. I samarbeid med leverandøren arbeider de nå med full styrke for å løse IT-problemene og oppnå forventet leveransekapasitet så raskt som mulig.

– Vi har nå fått på plass løsninger som har ført til at leveransene fra anlegget øker dag for dag. Vi forventer at forsyningene til Vinmonopolets butikker fortsatt vil øke de kommende dagene, men det vil ta noen tid før forsyningssituasjonen er som den skal hos alle våre kunder, sier Thurmann-Moe.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen