Mix en drink eller svar på spørsmål - alt basert på Schweppes nye produkt i Norge: -"Ginger Ale"

I disse dager lanserer Ringnes et nytt mineralvann på det norske markedet. Det dreier seg denne gang om "Schweppes Ginger Ale" som altså blir det tiende produkt fra Schweppes her i Norge. "Schweppes Ginger Ale" er i verdensammenheng ikke noe nytt produkt
Redaksjonen
01 September 2000 - 18:01

"Schweppes" som varemerke ble opprettet i 1783 av Jacob Schweppe som for øvrig var oppfinneren av prosessen med kullsyretilsetning av mineralvann. Hans første fabrikk åpnet 9 år senere i London, der produksjonen av "Schweppes Soda Water" tok til. I årene som fulgte frem til 1870 vant Schweppes høy anerkjennelse i markedet, og de utvidet så produktserien med de 2 allerede nevnte produkter; -Ginger Ale og Tonic Water. Deretter tok utviklingen virkelig av, og allerede etter 7 år ble det i Sydney, Australia åpnet en ny fabrikk, og etter nye 7 år én i New York, USA. Stadig nye varianter så dagens lys, men ikke alle produkter ble lansert "world wide". Filosofien er å tilpasse seg hvert enkelt lands etterspørsel og drikkevaner. Derfor vil man i dag finne hele 42 forskjellige Schweppes-produkter i Australia, 21 i USA og 10 i Norge. Selve varemerket "Schweppes" ble kjøpt av "The Coca-Cola Company" i 1999.

Ginger Ale er et produkt som ble produsert første gang i 1850. Hvilket selskap som kom med det første Ginger Ale-produktet er usikkert, men uansett var det i Irland dette skjedde.

I forbindelse med lanseringen her hjemme i Norge har Ringnes i samarbeid med Apéritif satt opp en konkurranse om den beste drink-mixen basert på "Schweppes Ginge Ale". Konkurransen er delt i to konkurransegrener; -én for deg som mener du behersker drink-mixens kunst, og én for deg som normalt befinner deg på den andre siden av bardisken.

Skulle du, som amatør, anse deg som en habil mixer, er det ingen hinder for å delta i proffklassen - men husk; -konkurransen der kan være nådeløs!

For å gjøre det litt lettere for deg som ikke helt kjenner til hvilke ingredienser en slik drink normalt kan bestå av, gjengir vi tre oppskrifter her:

PINK PASSION
(2 glass)
Ingredienser:
· 1 kopp isbiter
· 1 dl. Ananasjuice
· ¾ dl. Appelsinjuice
· 1 dl. Schweppes Ginger Ale
· ½ dl. Sitronjuice
· ¼ dl. Grenadine
· ½ dl. Bjørnebærjuice
· 2 ss. sukker

Bland alt sammen og ryst i vei.
 

RED ROYALE

Ingredienser:
· 2,5 cl. Rom
· 2,5 cl. Sherry
· Juice fra en ½ lime
· Schweppes Ginger Ale

Mix rom, sherry og lime.
Helles over is.
Fyll opp med Schweppes Ginger Ale
 

SCHWEPPERVESCENT PUNCH
(til ca. 50 personer)

Ingredienser:
· 2 dl. sukker
· 10 cl. Grand Marnier
· 10 cl. Cognac
· 10 cl. druejuice
· 1 liter ananas-sorbet
· 3 flasker Champagne eller musserende
· 1 sitron i skiver
· 1 appelsin i skiver
· 1 liter Schweppes Ginger Ale

Mix alt i en stor bolle (bortsett fra Champagnen og Schweppes Ginger Ale),
som helles sakte i til slutt.
Ikke rør i blandingen etter at Champagnen og Schweppes Ginger Ale er kommet i.

Dersom du mener at du sitter med en rivende god oppskrift som ikke inkluderer alkohol i én eller annen form, og som du gjerne vil dele med andre; -send den inn!

Premier:

· Proffklassen:
Premien er en reise til en verdi av 15.000,-. Reisemål velger du.

· Amatørklassen:
Svar på spørsmålene og vær med i trekningen om 10 premier á 2 kasser Ginger Ale.

Konkurransen varer frem t.o.m. 20. september 2000.

Da er det bare å klikke seg inn på konkurransesiden og mikse og svare i vei!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her