Mix en drink eller svar på spørsmål - alt basert på Schweppes nye produkt i Norge: -"Ginger Ale"

I disse dager lanserer Ringnes et nytt mineralvann på det norske markedet. Det dreier seg denne gang om "Schweppes Ginger Ale" som altså blir det tiende produkt fra Schweppes her i Norge. "Schweppes Ginger Ale" er i verdensammenheng ikke noe nytt produkt i betydningens rette forstand, da det allerede så tidlig som 1870 ble introdusert samtidig med "Schweppes Tonic Water".

"Schweppes" som varemerke ble opprettet i 1783 av Jacob Schweppe som for øvrig var oppfinneren av prosessen med kullsyretilsetning av mineralvann. Hans første fabrikk åpnet 9 år senere i London, der produksjonen av "Schweppes Soda Water" tok til. I årene som fulgte frem til 1870 vant Schweppes høy anerkjennelse i markedet, og de utvidet så produktserien med de 2 allerede nevnte produkter; -Ginger Ale og Tonic Water. Deretter tok utviklingen virkelig av, og allerede etter 7 år ble det i Sydney, Australia åpnet en ny fabrikk, og etter nye 7 år én i New York, USA. Stadig nye varianter så dagens lys, men ikke alle produkter ble lansert "world wide". Filosofien er å tilpasse seg hvert enkelt lands etterspørsel og drikkevaner. Derfor vil man i dag finne hele 42 forskjellige Schweppes-produkter i Australia, 21 i USA og 10 i Norge. Selve varemerket "Schweppes" ble kjøpt av "The Coca-Cola Company" i 1999.

Ginger Ale er et produkt som ble produsert første gang i 1850. Hvilket selskap som kom med det første Ginger Ale-produktet er usikkert, men uansett var det i Irland dette skjedde.

I forbindelse med lanseringen her hjemme i Norge har Ringnes i samarbeid med Apéritif satt opp en konkurranse om den beste drink-mixen basert på "Schweppes Ginge Ale". Konkurransen er delt i to konkurransegrener; -én for deg som mener du behersker drink-mixens kunst, og én for deg som normalt befinner deg på den andre siden av bardisken.

Skulle du, som amatør, anse deg som en habil mixer, er det ingen hinder for å delta i proffklassen - men husk; -konkurransen der kan være nådeløs!

For å gjøre det litt lettere for deg som ikke helt kjenner til hvilke ingredienser en slik drink normalt kan bestå av, gjengir vi tre oppskrifter her:

PINK PASSION
(2 glass)
Ingredienser:
· 1 kopp isbiter
· 1 dl. Ananasjuice
· ¾ dl. Appelsinjuice
· 1 dl. Schweppes Ginger Ale
· ½ dl. Sitronjuice
· ¼ dl. Grenadine
· ½ dl. Bjørnebærjuice
· 2 ss. sukker

Bland alt sammen og ryst i vei.
 

RED ROYALE

Ingredienser:
· 2,5 cl. Rom
· 2,5 cl. Sherry
· Juice fra en ½ lime
· Schweppes Ginger Ale

Mix rom, sherry og lime.
Helles over is.
Fyll opp med Schweppes Ginger Ale
 

SCHWEPPERVESCENT PUNCH
(til ca. 50 personer)

Ingredienser:
· 2 dl. sukker
· 10 cl. Grand Marnier
· 10 cl. Cognac
· 10 cl. druejuice
· 1 liter ananas-sorbet
· 3 flasker Champagne eller musserende
· 1 sitron i skiver
· 1 appelsin i skiver
· 1 liter Schweppes Ginger Ale

Mix alt i en stor bolle (bortsett fra Champagnen og Schweppes Ginger Ale),
som helles sakte i til slutt.
Ikke rør i blandingen etter at Champagnen og Schweppes Ginger Ale er kommet i.

Dersom du mener at du sitter med en rivende god oppskrift som ikke inkluderer alkohol i én eller annen form, og som du gjerne vil dele med andre; -send den inn!

Premier:

· Proffklassen:
Premien er en reise til en verdi av 15.000,-. Reisemål velger du.

· Amatørklassen:
Svar på spørsmålene og vær med i trekningen om 10 premier á 2 kasser Ginger Ale.

Konkurransen varer frem t.o.m. 20. september 2000.

Da er det bare å klikke seg inn på konkurransesiden og mikse og svare i vei!

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen