Motorvei i Ribera del Duero?

Det finnes planer om å bygge motorvei gjennom vinmarkene i Ribera del Duero.
Redaksjonen
09 Mai 2007 - 15:44

Samtidig er det klart at det ikke blir motorvei i franske Medoc og Cotes de Bourg.

Spanske myndigheter har engasjert folk for å se på mulighetene til å utvide N122 til fire felt. Veien går gjennom Ribera del Dueros områder Vega Sicilia, Dominio de Pingus og andre vinmarker.

Ikke støtte
- Dette er noe myndighetene ønsker, men et forslag som ikke har støtte hos flesteparten av lokalbefolkningen, sier Peter Sisseck som er vinmaker hos Pingus til decanter.com.

- Hvis denne veien blir bygd ut vil regionen aldri utvikle seg til et flott område for vinturisme, sier Sisseck.

Alternativ rute
Motstanderne mener at en alternativ rute nord for vinmarkene er en bedre løsning. Den alternative løsningen vil være mindre skadelig for miljøet, hevder de.

- Hvis myndighetene går i gang med den sørlige løsningen vil vinmakerne miste 100 hektar med vinmark. Det tilsvarer en produksjon på 120 000 flasker. Dessuten vil området gå glipp av en anseelig mengde turistpenger, sier Vega Sicilias eksportsjef Purificación Mancebo.

Noen er for
Men ikke alle vinmakerne i området er motstandere av planene.

Ignacio Arzuaga, som er salgssjef i Bodegas Arzuaga Navarro, er tilhenger av å legge motorveien gjennom vinmarkene, men han mener at planene må gjennomgåes grundig.

- Jeg synes at ingeniørene må komme hit for å sjekke forholdene før de fortsetter arbeidet. Nå jobber de med kart fra 1991, sier han.

Håper på fornuft
Antonio Castrillo Villamañan, som er borgermester i landsbyen Quintanilla de Onesimo, håper at sunn fornuft vil seire og at den alternative nordlige ruten blir valgt.

- Man kan ikke ødelegge faunaen og landskapet i dalen bare på grunn av utvikling. Motorveier skal knytte sammen store byer, ikke små landsbyer, sier han.

Glede i Bourdeaux
Mens det er frykt i Ribera del Duero er det glede i Bourdeaux. Der var vinbøndene livredde for at myndighetene skulle bygge motorvei gjennom Medoc og Cotes de Bourg. Fransk vinpresse hev seg på klagebølgen og dette har gitt resultater.

Det franske veivesenet har nemlig skrinlagt planene om motorvei gjennom distriktene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her