Mouton-Rothschild kjøper naboeiendom

Baronesse Philippine de Rothschild har kjøpt Château La Fleur Milon, en Cru Bourgeois-klassifisert eiendom, beliggende mellom førstecru Mouton-Rothschild og femtecru Clerc Milon.

Rothschild har fortalt at årsaken til kjøpet var så enkelt som at eiendommen var til salgs.
- Vi kunne bare ikke la den gå. Den ligger jo mellom våre to eiendommer, sa Philippine, som ikke vil avsløre summen hun måtte ut med for eiendommen. Partene har arbeidet med salget i et halvt år.

André Gimenez skaffet seg en liten jordflekk samt navnet La Fleur Milon i 1958. Siden den gang er eiendommen stadig utvidet. Gimenez døde i 1985, og hele eiendommen gikk da i arv til hans eldste datter, Claude Mirande, og hennes familie.

Den 12 hektar store eiendommen er beplantet med 65 prosent Cabernet Sauvignon, 25 prosent Merlot og 10 prosent Cabernet Franvc/Petit Verdot.

Rothschild sier at de etter all sannsynlighet vil benytte deler av La Fleur Milons durer til produksjonen av vin fra Clerc Milon, men at vinen La Fleur Milon vil bestå.
- Vinen er velkjent, om enn ikke som en stor vin. Vingården har eget produksjonsanlegg. Dette kan muligens også bli benyttet til produksjon av Clerc Milon.

Kilde: Wine Spectator.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen