Mouton-Rothschild kjøper naboeiendom

Baronesse Philippine de Rothschild har kjøpt Château La Fleur Milon, en Cru Bourgeois-klassifisert eiendom, beliggende mellom førstecru Mouton-Rothschild og femtecru Clerc Milon.
Redaksjonen
19 Mai 2004 - 02:00

Rothschild har fortalt at årsaken til kjøpet var så enkelt som at eiendommen var til salgs.
- Vi kunne bare ikke la den gå. Den ligger jo mellom våre to eiendommer, sa Philippine, som ikke vil avsløre summen hun måtte ut med for eiendommen. Partene har arbeidet med salget i et halvt år.

André Gimenez skaffet seg en liten jordflekk samt navnet La Fleur Milon i 1958. Siden den gang er eiendommen stadig utvidet. Gimenez døde i 1985, og hele eiendommen gikk da i arv til hans eldste datter, Claude Mirande, og hennes familie.

Den 12 hektar store eiendommen er beplantet med 65 prosent Cabernet Sauvignon, 25 prosent Merlot og 10 prosent Cabernet Franvc/Petit Verdot.

Rothschild sier at de etter all sannsynlighet vil benytte deler av La Fleur Milons durer til produksjonen av vin fra Clerc Milon, men at vinen La Fleur Milon vil bestå.
- Vinen er velkjent, om enn ikke som en stor vin. Vingården har eget produksjonsanlegg. Dette kan muligens også bli benyttet til produksjon av Clerc Milon.

Kilde: Wine Spectator.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her