Mye svarte penger i Oslo

En ny rapport konkluderer med at utelivsbransjen i Oslo lurer unna milliardbeløp fra skatt hvert år.

Oslo kommune varsler tøffere kontroll med useriøse aktører i utelivsbransjen.
 
Skjerper kontrollen
- Det vi har fått høre fra bransjen selv er at det kan dreie seg om så mye som 1,2 milliarder kroner som blir unndratt beskatning hvert år her i Oslo, sier Anette Wiig Bryn, byråd for næring og idrett, til TV 2 Nyhetene.
 
Kommunen varsler en kraftig innskjerping mot aktører i utelivsbransjen som bryter reglene.
 
- Det som kanskje er det viktigste tiltaket i denne tiltakspakken er mer omfattende samarbeid enn til nå, hvor det skal være regelmessige møter mellom berørte etater en gang i måneden, sier Wiig Bryn.
 
På denne måten kan man utveksle erfaringer og fortelle hverandre hva man mener kan være gode virkemidler for å få bukt med problemet.

Positiv bransje
I tillegg har kommunen spesielt fokus på juks med kassaapparater. Blir det oppdaget juks vil de først advare aktøren, men dersom forholdet ikke bedrer seg vil det bli snakk om å inndra bevillingen.
 
Bransjen selv stiller seg positiv til en tøffere kontroll.
 
- Det synes jeg er helt greit, for den seriøse delen av bransjen har orden i eget hus, sier Espen Holm, som er styreleder NHO reiseliv.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Test 952 musserende og perlende viner fra hele verden

Dette er hva du kan velge mellom av bobler til jule- og nyttårsfeiringen

Utvalget av bobler på polet er enormt og det i alle prisklasser. Her finner du 952 viner i alle farger, formater, opprinnelser og kategorier. Alt fra fra champagne, cremant, prosecco, spumante, cava, sekt og andre typer tørrere boblevin som alle kan skaffes i tide til den store festen. Les hele saken

Til toppen