Nå kan du fråtse i lokalprodusert mat

Nå kan du fråtse i lokalprodusert mat

Fraats.com er et helt nytt nettsted som samler produsenter av lokalmat. Slik blir det lett å få tak i godsakene uavhengig av hvor du bor.

Dermed blir det enklere for alle som er på jakt etter småskalaprodukter. Fram til nå har Bondens Marked i tillegg til de mer velassorterte dagligvarebutikkene vært utveien i jakten på godsakene for den som ikke «kjenner noen».

Fjerner mellomleddene

Bak fraats.com står en gjeng matglade studenter som selv har kjent på kroppen hvor tungvint det er å få tak i småskalamat.

- Vi ville kjøpe mat direkte fra lokale bønder, men fant ut at det var lettere sagt enn gjort. Informasjonen om hva man kunne kjøpe og hvor mye det kostet var mangelfull og spredt, og prosessen var tungvinn. Vi bestemte oss for å gjøre noe med det, sier Dag Holten, gründer og daglig leder i Fraats som han lanserte sammen med Jonathan Nielssen og Yngve Høiseth.

De tre gründerne er tilknyttet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås og kjenner matproduksjon fra en annen side enn mange andre.

Forretningsideen til nettstedet fraats.com er å gjøre det enkelt å kjøpe mat og drikke direkte fra norske småskalaprodusenter. Ekte mat fra folk som bryr seg, er selskapets slagord.

– Fraats fjerner mellomleddene, og med det terskelen for å nå ut i markedet for små produsenter, sier Jonathan Nielssen, markedsansvarlig i selskapet.

Nettbasert kjøpesenter

Nettstedet er organisert som et «kjøpesenter» hvor produsentene har sin butikk.

– Jeg tror dette kan skaffe meg et større marked fra hele landet og at flere produsenter som deltar jo flere muligheter kan vi få for salg, sier Knut Garshol fra Klippfisk av Skrei som nylig har åpnet butikk på fraats.com.

Foreløpig er produktutvalget begrenset, men ifølge gründerne er det mye på gang.

– Vi regner med at antall produsenter og produkter på siden vil mangedobles i løpet av de kommende månedene etterhvert som at folk og produsenter blir gjort oppmerksomme på at denne løsningen finnes, sier Jonathan Nielssen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen