Daniel Humm
Bransje
Daniel Humm (Bilde: Francesco Tonelli)

New York-restaurant havner i verdenstoppen

Eleven Madison Park topper årets Wolrds50best-liste. Og danske Geranium fortsetter å klatre oppover listen som eneste skandinaviske restaurant blant de 20 beste.

New York-restauranten Eleven Madison Park fikk dermed et løft opp fra fjorårets tredjeplass. Uansett er verdens tre beste restauranter de samme som i fjor, bare i forskjellig rekkefølge.

Slik er det på Eleven Madison Park

Trioen pustes i nakken av franske Mirazur som har klatret oppover listen jevnt og trutt de siste årene.

Og slik er det på Mirazur

Listen over de 10 beste er også relativt stabil, med ett unntak. Lima i Peru har nå to restauranter i tipåtopp-listen. Central og Maido.

Derfor er Peru som hot

Spania er likevel det sterkeste kortet med tre av de 10 beste. El Celler de Can Roca, Asador Etxebarri og Mugaritz.

Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, en time nord for New York City er den som har gjort det kraftigste bykset oppover listene, til 11. plass. Men Geranium har opplevd en like sensasjonell stigning siden den har klatret til 19. plass.

Slik er det på Geranium

Det skandinaviske alibiet i Topp 50-listen består nå bare Geranium og Relæ på 39. plass etter at Noma har falt ut av listen i forbindelse med (den midlertidige) stengingen.

Maaemo og Norge må ta til takke med en 79. plass. Også andre skandinaviske restauranter har falt nedover listen over de 100 beste.

Er interessen for det nordiske kjøkken svekket?

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen