Bransje
New York-restaurant havner i verdenstoppen
Foto: (Francesco Tonelli)

New York-restaurant havner i verdenstoppen

Eleven Madison Park topper årets Wolrds50best-liste. Og danske Geranium fortsetter å klatre oppover listen som eneste skandinaviske restaurant blant de 20 beste.
Aase E. Jacobsen
13 April 2017 - 08:59

New York-restauranten Eleven Madison Park fikk dermed et løft opp fra fjorårets tredjeplass. Uansett er verdens tre beste restauranter de samme som i fjor, bare i forskjellig rekkefølge.

Slik er det på Eleven Madison Park

Trioen pustes i nakken av franske Mirazur som har klatret oppover listen jevnt og trutt de siste årene.

Og slik er det på Mirazur

Listen over de 10 beste er også relativt stabil, med ett unntak. Lima i Peru har nå to restauranter i tipåtopp-listen. Central og Maido.

Derfor er Peru som hot

Spania er likevel det sterkeste kortet med tre av de 10 beste. El Celler de Can Roca, Asador Etxebarri og Mugaritz.

Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, en time nord for New York City er den som har gjort det kraftigste bykset oppover listene, til 11. plass. Men Geranium har opplevd en like sensasjonell stigning siden den har klatret til 19. plass.

Slik er det på Geranium

Det skandinaviske alibiet i Topp 50-listen består nå bare Geranium og Relæ på 39. plass etter at Noma har falt ut av listen i forbindelse med (den midlertidige) stengingen.

Maaemo og Norge må ta til takke med en 79. plass. Også andre skandinaviske restauranter har falt nedover listen over de 100 beste.

Er interessen for det nordiske kjøkken svekket?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her