Daniel Humm
Bransje
Daniel Humm (Bilde: Francesco Tonelli)

New York-restaurant havner i verdenstoppen

Eleven Madison Park topper årets Wolrds50best-liste. Og danske Geranium fortsetter å klatre oppover listen som eneste skandinaviske restaurant blant de 20 beste.

New York-restauranten Eleven Madison Park fikk dermed et løft opp fra fjorårets tredjeplass. Uansett er verdens tre beste restauranter de samme som i fjor, bare i forskjellig rekkefølge.

Slik er det på Eleven Madison Park

Trioen pustes i nakken av franske Mirazur som har klatret oppover listen jevnt og trutt de siste årene.

Og slik er det på Mirazur

Listen over de 10 beste er også relativt stabil, med ett unntak. Lima i Peru har nå to restauranter i tipåtopp-listen. Central og Maido.

Derfor er Peru som hot

Spania er likevel det sterkeste kortet med tre av de 10 beste. El Celler de Can Roca, Asador Etxebarri og Mugaritz.

Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, en time nord for New York City er den som har gjort det kraftigste bykset oppover listene, til 11. plass. Men Geranium har opplevd en like sensasjonell stigning siden den har klatret til 19. plass.

Slik er det på Geranium

Det skandinaviske alibiet i Topp 50-listen består nå bare Geranium og Relæ på 39. plass etter at Noma har falt ut av listen i forbindelse med (den midlertidige) stengingen.

Maaemo og Norge må ta til takke med en 79. plass. Også andre skandinaviske restauranter har falt nedover listen over de 100 beste.

Er interessen for det nordiske kjøkken svekket?

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen