NM i østersåpning på Sans i Oslo

I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 9. september på restaurant Sans i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen men so
Redaksjonen
05 August 2001 - 19:11

Det blir full fart på Sans 9. september kl. 13.00. Da går nemlig NM i østersåpning av stabelen som et lukket bransjearrangement. Men vi kan love at det ikke blir mindre spennende av den grunn.

Selvfølgelig skal du som arbeider som kokk melde deg på med en gang. Det kan du gjøre her. For om du ikke vinner, blir det mye fart og mye godt å drikke.

Vinneren reiser sammen med selvvalgt reisefølge til Irland og Galway og deltar i VM i østersåpning som arrangeres den 27. -29. september.

Espen Nytvedt (bildet) fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter å ha overvunnet sine kolleger i fjorårets norgesmesterskap i østersåpning. 3 minutter akkurat brukte han på å åpne de 30 østersene på en eksemplarisk måte. Nesten like perfekt var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt Bård Greni Karlsen og Daniel Frick, begge den gang Solsiden, som måtte dele tredjeplassen. I VM ble det åttende plass for Nytvedt. Men han skåret mest av alle når det gjaldt å åpne og arrangere østersen på den mest presentable måten.

Juryen i år er ennå ikke helt klar men Tore Namstad, Madserud Gård, Daniel Karlsson, Klosteret og Lars Barmen, NRK har så langt sagt ja til å sitte i juryen.

Turen til Irland er sponset av Irlands Tuirstkontor. Østers er sponset av Sealife og T. Storm og Sønner lar det vanke Champagne Bollinger til både deltakere og tilskuere. Dette blir en fest for bransjen.

Det er klart det skal stille deltakere fra ditt spisested og vi ber deg melde deg og dine på så fort som mulig. Du kan bruke skjemaet du finner ved å trykke på lenkene under. Du kan også fakse deltakerlisten til faksnr. 22 98 86 01.

Meld deg på som deltaker i NM

Meld deg på som festdeltaker

Deltakerene vil få tilsendt Reglement

Sans finner du i Nedre Vollgt. 19
(gamle Børsen, like ovenfor Terra Bar & Restaurant).

À la carte meny
Sans har satt i sammen følgende meny til de som ønsker å bli igjen for å roe seg ned og nyte et godt måltid etter at konkurransen er avholdt:

Forretter:
1) Dampet blåskjell med karri, hvitløk og chili
2) Tre laks: Ceviche med tomat, koriander og lime
Lakserogn med vodka
Parmesangrillet med ruccolasalat
3) Blackend reinsdyrcarpaccio med cognacmarinerte tyttebær

Hovedretter:
1) Ovnsbakt kveite med safranvinaigrette
2) Pepper sverdfisk med surret Pok Choi
Servert med Aloo Gobi (purrè av blomkål, spisskummin og poteter)
3) Lammecarrè med spinat og kantareller
Servert med portvin- og lavendelsaus

Ost:
Moden ost denne dagen, ikke fastsatt på dette tidspunktet

Dessert:
1) Mangosalat med sjokoladeterrin av mørk og hvit sjokolade
Servert med stikkelsbærculis
2) Lun fersken Crème Brûlèe med grappagranitè
3) Karamellisert tyttebærterte med vaniljeis

Valget er ditt - sett i sammen din meny:
2 retter kr. 280,00 (forrett eller dessert, hovedrett)
3 retter kr. 340,00 (forrett, hovedrett, ost eller dessert)
4 retter kr. 380,00 (forrett, hovedrett, ost, dessert)

Fra fjorårets NM

Juryen diskuterer kvaliteten på den håndtverksmessige utførelsen
 
 
 
 

Daniel Karlsson og Terje Ness instruerer og sjekker at alt er klart før finalen
 

 

 

 

Tore Namstad fra Palace sjekker grundig østersene for overpreparering. Én av finaledeltakerne ble faktisk disket like før start på grunn av dette.
 

 

 

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her