NM i østersåpning på Sans i Oslo

I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 9. september på restaurant Sans i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen men so
Redaksjonen
05 August 2001 - 19:11

Det blir full fart på Sans 9. september kl. 13.00. Da går nemlig NM i østersåpning av stabelen som et lukket bransjearrangement. Men vi kan love at det ikke blir mindre spennende av den grunn.

Selvfølgelig skal du som arbeider som kokk melde deg på med en gang. Det kan du gjøre her. For om du ikke vinner, blir det mye fart og mye godt å drikke.

Vinneren reiser sammen med selvvalgt reisefølge til Irland og Galway og deltar i VM i østersåpning som arrangeres den 27. -29. september.

Espen Nytvedt (bildet) fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter å ha overvunnet sine kolleger i fjorårets norgesmesterskap i østersåpning. 3 minutter akkurat brukte han på å åpne de 30 østersene på en eksemplarisk måte. Nesten like perfekt var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt Bård Greni Karlsen og Daniel Frick, begge den gang Solsiden, som måtte dele tredjeplassen. I VM ble det åttende plass for Nytvedt. Men han skåret mest av alle når det gjaldt å åpne og arrangere østersen på den mest presentable måten.

Juryen i år er ennå ikke helt klar men Tore Namstad, Madserud Gård, Daniel Karlsson, Klosteret og Lars Barmen, NRK har så langt sagt ja til å sitte i juryen.

Turen til Irland er sponset av Irlands Tuirstkontor. Østers er sponset av Sealife og T. Storm og Sønner lar det vanke Champagne Bollinger til både deltakere og tilskuere. Dette blir en fest for bransjen.

Det er klart det skal stille deltakere fra ditt spisested og vi ber deg melde deg og dine på så fort som mulig. Du kan bruke skjemaet du finner ved å trykke på lenkene under. Du kan også fakse deltakerlisten til faksnr. 22 98 86 01.

Meld deg på som deltaker i NM

Meld deg på som festdeltaker

Deltakerene vil få tilsendt Reglement

Sans finner du i Nedre Vollgt. 19
(gamle Børsen, like ovenfor Terra Bar & Restaurant).

À la carte meny
Sans har satt i sammen følgende meny til de som ønsker å bli igjen for å roe seg ned og nyte et godt måltid etter at konkurransen er avholdt:

Forretter:
1) Dampet blåskjell med karri, hvitløk og chili
2) Tre laks: Ceviche med tomat, koriander og lime
Lakserogn med vodka
Parmesangrillet med ruccolasalat
3) Blackend reinsdyrcarpaccio med cognacmarinerte tyttebær

Hovedretter:
1) Ovnsbakt kveite med safranvinaigrette
2) Pepper sverdfisk med surret Pok Choi
Servert med Aloo Gobi (purrè av blomkål, spisskummin og poteter)
3) Lammecarrè med spinat og kantareller
Servert med portvin- og lavendelsaus

Ost:
Moden ost denne dagen, ikke fastsatt på dette tidspunktet

Dessert:
1) Mangosalat med sjokoladeterrin av mørk og hvit sjokolade
Servert med stikkelsbærculis
2) Lun fersken Crème Brûlèe med grappagranitè
3) Karamellisert tyttebærterte med vaniljeis

Valget er ditt - sett i sammen din meny:
2 retter kr. 280,00 (forrett eller dessert, hovedrett)
3 retter kr. 340,00 (forrett, hovedrett, ost eller dessert)
4 retter kr. 380,00 (forrett, hovedrett, ost, dessert)

Fra fjorårets NM

Juryen diskuterer kvaliteten på den håndtverksmessige utførelsen
 
 
 
 

Daniel Karlsson og Terje Ness instruerer og sjekker at alt er klart før finalen
 

 

 

 

Tore Namstad fra Palace sjekker grundig østersene for overpreparering. Én av finaledeltakerne ble faktisk disket like før start på grunn av dette.
 

 

 

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her