Norges tøffeste konkurranse

I dag, søndag 12. juni, kjemper landets ledende østersåpnere om Norgesmestertittelen og flotte premier under Oslo Race Week. Bli med på festen du også!
Redaksjonen
01 Juni 2011 - 10:00

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.
 
Årets NM i østersåpning blir forsommerens kjempefest under Oslo Race Week på Aker Brygge.
 
Deltakerene trakterer sylskarpe kniver i det de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.
 
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM som arrangeres av Apéritif.
 
Tid: Søndag 12. juni 2011 klokken 14.00 - 17.00
Sted: Lekter'n, Aker Brygge
 
NM i østersåpning under Oslo Race Week
Aker Brygge blir en syndende gryte av aktiviteter de to første ukene i juni med flere store regattaer, stupeoppvisning, utstillinger, konkurranser og mye, mye mer.
 
Selve NM i østersåpning finner sted på scenen foran Lekter'n som er arena for mesterskapet for første gang i år.
 
Champagne- og østersbaren ved Lekter'n er åpen fra klokken 12-18, og her vil du få servert lekker chablis og champagne til fantastisk lave priser til heiagjengen på konkurransedagen.
 
Har du ikke meldt deg på ennå, er det ikke for sent!
 
 

Hva:

NM i østersåpning 2011

Når:

Søndag 12. juni klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Lekter'n, Aker Brygge

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 57th Galway International Oyster Festival,
Irland 22. - 27. september 2011.

Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
 
To verdensmestere de siste årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. I fjor var det Peter Sandqvist som vant den spennende sekundstriden i sin første deltakelse i Norgesmesterskapet. Han brukte ikke mer enn 2 minutter og 26 sekunder på å åpne 30 østers, og samtlige var så og si perfekt åpnet.
 
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
 
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerne får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi nemlig den opprinnelige østersen i våre farvann, flatøsters av ypperste kvalitet.
I år blir det kanskje din tur?
 
Enestående premier
Vinneren av årets Norgesmesterskap kan vente seg et vell av flotte premier.
 
Som Norgesmester får vinneren æren av å forsvare Norges gode resultater i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september. Her vil han sammen med sin ledsager bo på Radisson Blu Hotel & Spa, Galway.
 
Norgesmesteren får dessuten en utrolig Omega Seamaster, til en verdi av kroner 15 000,-, levert av den offisielle tidtakeren Omega Norge.
 
Videre får vinneren en reise og opphold for to personer på Laroche Hôtel du Vieux Moulin i Chablis med omvisning på vingården, samt en eksklusiv kokkejakke levert av Sportex.
 
Beste presentasjon under årets NM i østersåpning blir premiert med et weekendopphold på Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm.
 
Vinneren og finalistene blir også premiert med et utvalg champagne fra champagnehuset Pommery, viner fra Maison Laroche, premier fra TABASCO® , skalldyrknekker fra Hamonoya, samt at det blir en egen premie beste kvinnelige østersåpner.
jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
 
Er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan denne konkurransen går av stabelen?
 
Møt opp på Lekter'n, Aker Brygge søndag 12. juni 2011 klokken 14 for en unik opplevelse!
 
 

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu, Thor Brødreskift
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her