Norsk familie tar over Ronnums Herrgård

En norsk familie har inntatt Ronnums Herrgård i Sverige. Etter ti år med Winn Hotels er det nå nye eiere på plass.
Redaksjonen
17 August 2007 - 10:00

- Ronnums Herrgård har sjarm, historie og fremtid. Vårt mål er å gjøre lokalbefolkningen så stolt av herregården at de ønsker å bringe sine gjester til Ronnums, sier den kommende direktør Anita Blomberg-Nygård.
 
Har flyttet inn
De nye hotelleierne, ekteparet André og Anita Blomberg-Nygård har allerede flyttet inn sammen med sønnen.
 
De kommer til å eie og drive herrgården som et vertskap. Ekteparet har til sammen 28 års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen.
 
Mens André har gjort karriere innen restaurantbransjen på flere stjernerestauranter, har Anita sin erfaring fra hotelldrift, senest som hotellsjef på det nye Radisson SAS-hotellet i Fredrikstad.
 
Klart mål
Arbeidende styreformann André Nygård har en klar målsetting for restauranten.
 
- Herregården har en historie på priser for sin kokkekunst. Det er derfor absolutt reelt å sikte mot flere priser innen et par år. Det skal samtidig være et spisested som alle kan ta seg råd til å spise på, sier han i en pressemelding.
 
Fra 1700-tallet
Herregården stammer fra 1700 tallet. I 1752 fikk de tillatelse til å starte en kro, så restauranten i dag stammer fra langt tilbake i tid.
 
- Vi har stor tro på Ronnum som feire-, forretnings- og kurshotell. Alt ligger til rette for enhver smak. Nærhet til flere større bedrifter og nærhet til flotte naturomgivelser. I tillegg ligger det mellom to byer under sterk utvikling: Vänersborg og Trollhättan, mener ekteparet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her