Norsk toppsjef til Absolut

Nordmannen Ketil Eriksen (41) blir ny sjef for V&S Absolut Spirits. Selskapet har ansvaret for produksjon, markedsføring og salg av merkevarene ABSOLUT VODKA, Level Vodka, ABSOLUT CUT, DANZKA Vodka, FRÏS Vodka og Plymouth Gin.

V&S Absolut Spirits er en divisjon av svenskeide V&S Group, en av verdens ledende vin- og brennevinsselskaper. V&S Absolut Spirits har sitt hovedkontor i Stockholm, og omsatte i 2003 for 5.1 mrd SEK. Ketil Eriksen overtar stillingen etter Bengt Baron, som tidigere i år gikk til stillingen som administrerende direktør for V&S Group.
 
- Det blir en spennende utfordring å utvikle en så veletablert og fremgangsrik merkevare som ABSOLUT og samtidig få de andre internasjonale varemerkene til å vokse. Med min lange erfaring innen salg og markedsføring av globale konsumentprodukter ønsker jeg å bidra til fortsatt vekst for V&S Absolut Spirits, sier Ketil Eriksen.
 
Ketil Eriksen vil tiltre som divisjonssjef innen 1. april 2005.
 
Eriksen har hatt en lang og spennende karriere innen dagligvarehandelen, med 16 års erfaring i ledende posisjoner innenfor salg og markedsføring av konsumentprodukter. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Colgate-Palmolive AB, der han de siste fem årene har hatt ansvaret for selskapets markeder i Sverige og Finland. Han har også vært markedsdirektør for øl, vin og mineralvann hos Spendrups Bryggerier AB.
 
Før Eriksen flyttet til Sverige i 1992 var han markedssjef for Colgate-Palmolive AS i Norge og produktsjef i Stabburet. Eriksen har også flere styreverv, blant annet er han styreformann i KTF (Kemisk-Tekniska Leverantörsförbundet) og styremedlem i DLF (Dagligvaruleverantörernas Förbund).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen