Bransje
Ny kåring: Årets Sommelier

Ny kåring: Årets Sommelier

Med denne kåringen ønsker Norsk Vinkelnerforening å øke fokus på sommelierfaget og alle de dyktige sommelierene som jobber rundt i det ganske land.
Aase E. Jacobsen
01 Februar 2021 - 13:32

Sommelierer kan nomineres av kolleger, arbeidsgiver eller gjester og vil bli vurdert av styret i Norsk Vinkelnerforening (NVF) som velger en årlig vinner.

Vedkommende som blir nominert må være dyktig i faget og serviceminded. En person som gir det lille ekstra for at gjester og kolleger skal trives eller på andre måter jobber for å løfte fagets anseelse. Tidligere deltagelse i sommelierkonkurranser er ikke en nødvendighet for å bli nominert i denne kåringen. Vedkommende må være medlem i Norsk Vinkelnerforening.

Nominasjoner må sendes inn senest 30. april, og selve kåringen vil foregå under Sommelierens Dag til høsten.

Styret i NVF vil vurdere alle nominasjoner og vil velge ut en verdig vinner ut fra en helhetlig vurdering av kandidaten. Topp 5 blant de nominerte publiseres i forkant av kåringen.

Alle nominasjoner gjøres via vinkelner.no og må inneholde grundig beskrivelse av hvorfor vedkommende fortjener tittelen Årets Sommelier. Ufullstendige nominasjoner vil ikke bli vurdert. Det er viktig med en detaljert og utførlig beskrivelse av kandidaten for at vedkommende skal bli vurdert. Skjemaet må inneholde navn på den som nominerer.

Vinneren vil motta et diplom og flotte premier i tillegg til heder, ære og publisering.

Sommelierer som sitter i styret i Norsk Vinkelnerforening kan ikke nomineres. Styremedlemmer som har et nær eller personlig forhold til en av de nominerte må si seg inhabil når vedkommende skal vurderes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her