Bransje
Ny kåring: Årets Sommelier

Ny kåring: Årets Sommelier

Med denne kåringen ønsker Norsk Vinkelnerforening å øke fokus på sommelierfaget og alle de dyktige sommelierene som jobber rundt i det ganske land.
Aase E. Jacobsen
01 Februar 2021 - 13:32

Sommelierer kan nomineres av kolleger, arbeidsgiver eller gjester og vil bli vurdert av styret i Norsk Vinkelnerforening (NVF) som velger en årlig vinner.

Vedkommende som blir nominert må være dyktig i faget og serviceminded. En person som gir det lille ekstra for at gjester og kolleger skal trives eller på andre måter jobber for å løfte fagets anseelse. Tidligere deltagelse i sommelierkonkurranser er ikke en nødvendighet for å bli nominert i denne kåringen. Vedkommende må være medlem i Norsk Vinkelnerforening.

Nominasjoner må sendes inn senest 30. april, og selve kåringen vil foregå under Sommelierens Dag til høsten.

Styret i NVF vil vurdere alle nominasjoner og vil velge ut en verdig vinner ut fra en helhetlig vurdering av kandidaten. Topp 5 blant de nominerte publiseres i forkant av kåringen.

Alle nominasjoner gjøres via vinkelner.no og må inneholde grundig beskrivelse av hvorfor vedkommende fortjener tittelen Årets Sommelier. Ufullstendige nominasjoner vil ikke bli vurdert. Det er viktig med en detaljert og utførlig beskrivelse av kandidaten for at vedkommende skal bli vurdert. Skjemaet må inneholde navn på den som nominerer.

Vinneren vil motta et diplom og flotte premier i tillegg til heder, ære og publisering.

Sommelierer som sitter i styret i Norsk Vinkelnerforening kan ikke nomineres. Styremedlemmer som har et nær eller personlig forhold til en av de nominerte må si seg inhabil når vedkommende skal vurderes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her