Esben Holmboe Bang, Maaemo
Esben Holmboe Bang, Maaemo ( Tuukka Koski)

Ny seier til Maaemo, Statholdergaarden og Credo: De er blant verdens aller  beste restauranter

Maaemo, Statholdergaarden og Credo er med på å sette Norge på det gastronomiske verdenskartet. Og da snakker vi om den virkelige eliten.

Det er La Liste som rangerer verdens beste restauranter for andre år på rad. Og i år er tre norske restauranter med på listen som er en syntese av 200 ulike guider fra Michelin til Trip Advisor som jo er folkets røst.

Her er den fulle listen

Mens Maaemo er på en 161. plass, foran Per Se i New York og Steiereck i Wien, er Statholdergaarden og Credo på henholdsvis 647. og 1151. plass. De ca 1200 restaurantene har fått 80 poeng eller mer av en total på 100 poeng. Det er ekstremt tett i teten for på topp ligger Guy Savoy i Paris med 99,75 poeng og Maaemo får 96,25 poeng.

Beste nordiske er Geranium i København på en 84. plass. Danmark har ellers 13 restauranter på listen og Sverige hele 14 restauranter, men beste plassering er Fäviken på 241. plass.

White Guide Nordic 2017 inneholder 14 nye norske restauranter

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen