14 nye norske restauranter i White Guide

63 norske restauranter er listet i årets White Guide som til sammen inkluderer 341 nordiske konsepter.
Aase E. Jacobsen
31 Mai 2017 - 16:44

Den fjerde utgaven av White Guide Nordic lanseres 26. juni og allerede nå er det klart hvilke restauranter som inngår. Selv om Norge har spilt en mindre rolle i teten i de første utgavene, er veksten sterkest her i år. I hvert falle relativt sett, for antall nye norske er 14 av totalt 60 nye nordiske restauranter.

Det er et stykke før Norge tar igjen Danmark og Sverige selvsagt som dominerer listen av de 341 restaurantene som guiden inneholder.

Slik var listen ifjor

Årets utgave teller disse restaurantene (nye merket med • )

  • À L’aise Oslo

Arakataka Oslo

Astral Oslo

BA 53 Oslo

Babylon Surøl og Sushi Oslo

Bass Oslo Oslo

Bekkjarvik Gjestgiveri Bekkjarvik

Bokbacka Oslo

Bon Lío Oslo

Brasserie France Oslo

Brasserie Paleo Oslo

  • Brutus Oslo
  • Caya Trondheim

Colonialen Bergen

Cornelius Sjømatrestaurant Bergen

Credo Trondheim

De 4 roser Harstad

Egget Stavanger

Ekebergrestauranten Oslo

Feinschmecker Oslo

Festningen Restaurant Oslo

  • Fisketorget Stavanger Stavanger
  • Fru K Oslo
  • Frukt & Grønt Drammen
  • Grand Café (Grand Hotel) Oslo

Hallingstuene Geilo

Happolati Oslo

  • Jossa mat og drikke Trondheim

Kamai Oslo

Kolonialen Bislett Oslo

Kontrast Oslo

Le Benjamin Oslo

Lysverket Bergen

Maaemo Oslo

Mares Oslo

Marg og bein Bergen

Mathallen Tromsø

  • NB Sørensen Annen Etage Stavanger
  • Omakase by Alex Cabiao Oslo

Palace Grill Oslo

Pjoltergeist Oslo

Plah Restaurant Oslo

Publiko Oslo

Re-Naa Stavanger

Renaa:Matbaren Bistro Stavanger

Restaurant 1877 Bergen

  • Restaurant Fangst Oslo
  • Restaurant Nyt Bodø
  • Restaurant Smak Tromsø

Røst Teaterbistro Trondheim

Sabi Omakase Stavanger

Sentralen Restaurant Oslo

  • Skur 33 Oslo

Smalhans Oslo

Statholdergaarden Oslo

Strand Restaurant Stabekk

Tango bar&kjøkken Stavanger

  • Theatercaféen (Hotel Continental) Oslo

To Rom og Kjøkken Trondheim

Trattoria Popolare Oslo

  • TXOTX Oslo

Umami Harstad

Vaaghals Oslo

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her