Nye agenturer og nye fjes hos Amundsen

Både som en følge av tilknytningen til V&S og via egne kontakter har Amundsen de siste månedene overtatt distribusjonen av en rekke kjente produkter. Dette innebærer en dobling av selskapets volum fra 2001 til 2002. Det krever flere ansatte, og fem nye er
Redaksjonen
19 April 2002 - 02:00

Absolut er Norges mestselgende vodka gjennom Vinmonopolet, et av verdens mest kjente premium brennevinsmerker, og eiet av V&S. I tillegg til Absolut har selskapet også overtatt ansvaret for Xanté pære-cognac, Original Lord Calvert kanadisk whisky og svenske akevitter.
 
I mars overtok Amundsen Le Cep Français som er produsenten bak de storselgende bag-in-box-vinene St. Clement, Le Cep og Tempranillo Utiel Requeña. Scanfrentz er Amundsens finske søsterselskap, og Finlands nest største bransjeaktør innen vin og brennevin. Dermed får det norske selskapet hånd om Lapponia-likørene, Marinella Fruit Bitter og Marli pärlande äppelvin.
 
Amundsen-teamet utvidet og forsterket
For å møte de nye utfordringene er det foretatt en rekke nyansettelser i selskapet:
 
Wine Manager Cathinca Dege
Cathinca Dege er vokst opp i restaurantbransjen, har hotellfagutdannelse og omfattende yrkeserfaring fra hotell, restaurant og storhusholdning. Hun har dessuten arbeidet i lang tid med vin, som vinskribent i ulike publikasjoner og medlem av styret i Den norske Vinkelnerforening. Hos Amundsen er Dege vinfaglig ansvarlig og har således hovedansvar for pr-aktiviteter, opplæring og utvikling av vinporteføljen.
 
Brand Manager Pål Helge Kraknes
Pål Helge Kraknes har sin utdannelse fra NMH, og har stort kontaktnett og lang fartstid i bransjen fra ulike stillinger innen salg, kundekontakt og merkevarebygging hos Guinness UDV. Kraknes er i Amundsen ansvarlig for markedsføring av Absolut vodka og Xanté Poire au Cognac.
 
Key Account Manager Max Solheim
Max Solheim har utdannelse både innen hotellfag, og media/kommunikasjon fra Norge og USA. Han har i tillegg arbeidet i mange år i restaurantbransjen som daglig leder og driftsansvarlig for flere forskjellige barer, caféer, restauranter og kaffebarer. Max har salgsansvar for definerte nøkkelkunder i Oslo og de 4-5 andre største byene i Norge, med særlig fokus på utelivssegmentet og bar-/trendprodukter.
 
Key Account Manager Siv Anne Bøyum
Siv Anne Bøyum har utdannelse som servitør og vinkelner, og har yrkeserfaring som bartender, Food & Beverage Manager og driftsansvarlig for flere restauranter og barer i Bergen. Bøyum er også basert i Bergen, og kommer til oss fra stilling som vinhandler i Palmer. Hun er salgsansvarlig for Amundsens portefølje overfor horeca-kunder og Vinmonopolbutikker på Vestlandet fra Stavanger i sør til Ålesund i nord.
 
Sekretær Veronica Flåten
Flåten er ny sekretær, med ansvar for sentralbord, resepsjon og en rekke administrative oppgaver.
 
Financial Controller Peder Ornum
Peder Ornum er utdannet siviløkonom fra BI. Han kommer i begynnelsen av mai, og vil blant annet jobbe med finansiell analyse og rapportering, kalkyler, prognoser og budsjettering.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her