Nyhetsbrev

Redaksjonen
05 September 2000 - 21:40

Miks og vinn, polnyheter, test av vann, beste østersåpner, friskt fra øst, Rhônedalens gull, robust eleganse og ta kål på suppa er ukens nytlige meny.

Aldri tidligere har vi presentert så mye stoff i løpet av en uke som den vi nett nå la bak oss. Det er hyggelig for det viser at de investeringene vi nå gjør gir resultater. Menyen er dessuten variert med store tester og masse spennenende vinstoff. Og ikke minst en konkurranse der du kan vinne en reisesjekk på hele 15 000 kroner. Det er mye å glede seg over og du og vi har den evnen. Forsyn deg selv:

Nyhetene på polet Når et septemberslipp av nyheter fra Vinmonopolet inneholder så mange godbiter som her, er vi ikke redde for å hilse høsten velkommen. For her er det usedvanlig mange gode rødviner, i alle prisklasser. Og noen meget gode hvite også.

http://www.aperitif.no/tester/article.jhtml?articleID=1030151

Vinn tur til 15 000 - miks en drink Schweppes og Apéritif med stor drinkkonkurranse: Miks en drink med Schweppes Ginger Ale og vinn en tur til en verdi av hele 15 000 kroner. Du reiser hvor du vil. En tøff konkurranse for proffene der også du som amatørmikser kan delta. Vi byr også på en liten spørrekonkurranse med hyggelige premier for deg som ikke mikser.

http://www.aperitif.no/opplevelser/article.jhtml?articleID=1030268

Stor test av mineralvann i flaske Vår nasjonale stolthet - det norske vannet - må se seg slått av utenlandsk vann når Apéritif tester flaskevann. Både i kategorien stille vann og vann med kullsyre stikker vann fra franske kilder av med seieren. Nærmere bestemt Evian og Perrier.

http://www.aperitif.no/tester/article.jhtml?articleID=1030162

Ukens vin - frisk pust fra øst Denne vinen har overlevd kraftige fall i etterspørselen etter vin fra produksjonslandet. Og det er ikke rart for den byr på usedvanlig god vin tatt prisen i betraktning. Perfekt som aperitiff eller til forretter med fisk eller skalldyr - spesielt når du har invitert mange til bords.

http://www.aperitif.no/vin/ukens_vin/article.jhtml?articleID=1030113

Norgesmetsrskapet Beste østersåpner fra Kastanjen Espen Nytvedt fra Kastanjen Restaurant i Oslo er årets norgesmester i østersåpning. På nøyaktig 3 minutter hadde han åpnet 30 østers prikkfritt. Det hele skjedde søndag 3. september på Restaurant Hvalstrand Bad i Asker utenfor Oslo under en sommerklar septemberhimmel.

http://www.aperitif.no/opplevelser/article.jhtml?articleID=1030354

Rhônedalens gull Crozes-Hermitage er en stor appellasjon består hovedsakelig av flatmark. Jaboulet som er den største vinmarkeieren innen appellasjonen går også i høyden.

http://www.aperitif.no/vin/article.jhtml?articleID=1030096

Silvaner - robust eleganse Silvaner eller sylvaner dyrkes nesten bare i tyske Franken og i franske Alsace. Og det er en drue som mister grepet på så vel vinbonden som vinforbrukeren i stadig større grad.

http://www.aperitif.no/vin/article.jhtml?articleID=1030082

Ta kål på suppa Blomkålsuppe er fantastisk enkelt. Og nesten like billig som spiker. Bare så uendelig mye bedre - selvsagt. Her har du oppskriften på en kombinasjon som er like fristende til kvelds som til fest. Selvfølgelig er det vin til.

http://www.aperitif.no/mat/article.jhtml?articleID=1030141

Forrige ukes godbiter Kjapt med svin http://www.aperitif.no/mat/article.jhtml?articleID=1029846 Forrige ukens vin - fleksibel eleganse http://www.aperitif.no/vin/ukens_vin/article.jhtml?articleID=1029803 Stor test av hvite og tørre Bordeaux-viner http://www.aperitif.no/tester/article.jhtml?articleID=1029795

Dermed står det bare tilbake å minne om at du må huske å melde fra om ny mailadresse og samtidig oppgi din gamle, slik at vi får strøket den. Får du denne mailen uten at du har bedt om å bli satt på vår mailliste, beklager vi at noen morer seg med å sende inn din mailadresse. Vil du bli strøket, sender du hele mailen i retur og skriver stryk i subjekt eller emnefeltet.

La flere nyte Apéritif - verv en venn. http://www.aperitif.net/kokebok/verve.htm

Med vennlig hilsen Jan H. Amundsen aperitif@aperitif.no http://www.aperitif.no http://shop.aperitif.no Apéritif på wap: http://www.djuice.com se under Markedsplass Ukens vin som tekstmelding: http://www.aperitif.no/sms/article.jhtml?articleID=326145 03.09.00

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her