Matkurs og vinkurs

Winedinner 5. september i Oslo

En uforglemmelig aften med autentiske italienske smaker
Foto: (Istock - kuppa_rock)

En uforglemmelig aften med autentiske italienske smaker

Drøm deg bort til vakre Italia. Med italiensk mat, vin, atmosfære - og ikke minst en italiener med enorm vinkunnskap, blir dette en minnerik aften du sent vil glemme.
01 Juni 2023 - 09:11

Bli med på en unik mat- og vinopplevelse den 5. september. Smak på deilige viner fra den kjente vinprodusent Donnafugata kombinert med italienske retter fra Skur 33. Ta med kjente og kjære og unn dere en autentisk italiensk helaften.

Sicilia produserer kvalitetsviner som aldri før, og blant de aller beste er Donnafugata. Vinene er elsket av Italienere og de har vært en viktig pådriv for kvalitetsløftet som har skjedd med Sicilianske viner de siste 20 årene. Vingården ble etablert av Giacomo Rallo og hans kone Gabrielle i 1983. De representerer femte generasjon av familien Rollo, som til sammen har 170-års erfaring fra vinmaking. I dag er det Antonio Rallo som er vinmaker på gården. For han er bærekraft og kvalitet viktig når det kommer til vinmaking. Donnafugata måler karbon-avtrykket til alle sine viner og er opptatt av å skåne miljøet i vinproduksjonen. De bruker ingen kjemiske sprøytemidler og eksperimenterer med planting av «ur-druetyper» som har forsvunnet fra vinproduksjonen, blant annet Nocera, Vitarolo og Alzano.

Donnafugata er en familiebedrift med over 170 års erfaring innen produksjon av kvalitetsvin. Foto: Donnafugata

Navnet Donnafugata betyr «kvinne på flukt» og refererer til historien om dronning Maria Carolina, kona til Ferdinand IV av Bourbon. Maria flyktet fra Napoli da Napoleons tropper inntok området. Hun søkte tilflukt på Sicilia, samme sted som Donnafugatas vinmarker finnes i dag. Donnafugatas logo gjenspeiler hendelsen, en kvinnes ansikt omkranses av en forblåst hårmanke. Du finner henne også på flere av vinetikettene.

Donnafugatas fargerike og eventyrlige etiketter er laget av den lokale, berømte illustratøren Stefano Vitale Foto: Donnafugata

Skur 33 er et autentisk italiensk trattoria som ligger flott til på Akershusstranden. Her møter du lidenskapelige ansatte og kan nyte deilig mat med utsikten utover Oslofjorden. Skur 33 er opptatt av å servere kvalitet på tallerken og bruker gode råvarer fra både Italia og Norge. Bli med den 5. september og smak de deilige vinene til Donnafugata paret med italiensk mat fra Skur 33. Dette blir en frydefull kveld for alle dine sanser. Velkommen!

Meny Donnafugata (1).png [77.99 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her