Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 16. oktober

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Smak hvorfor viner fra Burgund og Limoux er så ettertraktet blant vinelskere verden over.
06 Oktober 2023 - 10:00

Lær om de de vakre vinmarkene som gir liv til enestående viner, guidet av Romain Bourgeois fra vinprodusenten Collovray & Terrier den 16. oktober på Sentralen i Oslo. I løpet av smakingen vil du få servert 8 nøye utvalgte viner fra Deux Roches i Burgund og Altugnac i Haute Valée de L’Aude. Collovray & Terrier sin filosofi er tuftet på respekt for naturen og bærekraftige metoder, noe som resultater i spennende viner. Opplev en smaksreise med varierte og rike vinuttrykk, hvor du vil få en dypere forståelse av fremragende vinproduksjon.

Deux Roches er en anerkjent vinprodusent som ligger i det fantastiske området Mâconnais, i den sørøstlige delen av Burgund. Området er berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som har ført til at de produserer noen av de beste hvite vinene i Burgund. Domaine des Deux Roches er en relativt ung vingård, den ble etablert i 1986 av Christian Collovray og Jean-Luc Terrier. Navnet på vingården er inspirert av de to kjente landemerkene, kalksteinsklippene i Vergisson og i Solutré. Ikke uventet er jordsmonnet i de mange forskjellige parsellene mer eller mindre kalkholdig. Den geografiske beliggenheten og klimaet gjør at Chardonnay blomstrer spesielt godt her, og Mâconnais er kjent som fødestedet til druesorten. Deux Roches skaper viner med en unik karakter som er kjent for sin raffinerte eleganse, friske fruktighet og komplekse smaksprofiler. Oppdag deres bemerkelsesverdige viner og la deg forføre av den ekte smaken av Burgund.

Vinmarken Mâconnais Foto: COLLOVRAY & TERRIER - DEUX ROCHES

Altugnac holder til i Haute Vallée de l'Aude, nærmere bestemt Antugnac i Limoux området. Beliggenhet ca 300 meter høyde over havet, med et helt unikt jordsmonn. Regionen ligger ved foten av Pyreneene, i et område med middelhavs- og atlantisk klima. Languedoc spiller en viktig rolle i fransk vinproduksjon og er en populær destinasjon for vinelskere som ønsker å oppdage regionens skatter. Vinene fra Altugnac er kjent for sin fruktige og komplekse karakter, og de uttrykker tydelig regionens unike terroir. Altugnac bruker et nøye utvalg av druer, kun de beste blir brukt i produksjonen, noe som gir en ekstra dimensjon av kvalitet og raffinement i hver eneste flaske.

På vinsmakingen vil du bli overrasket over det mangfoldige spekteret av viner fra Burgund og Languedoc. Fra forfriskende og fruktig crémant til komplekse og raffinerte hvite og røde viner.

Burgund og sørfrankrike.png [69.37 KB]

Romain Bourgeois er eksportansvarlig for Collovray & Terrier og vil dele sin lidenskap og kunnskap om vin, og historier om vingården som gir deg innsikt i vinproduksjonsprosessen.

En lærerik kveld med Romain Bourgeois Foto: Collovray & Terrier

Dette er en enestående sjanse til å oppdage Burgunds og sørfransk eleganse uten å forlate Oslo. Ta del i denne spennende opplevelsen, og utforsk Collovray & Terriers lidenskap for vin. Bli med oss og løft glasset på en minneverdig vinsmaking!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Ukens kake

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord

Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn
+

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn

Da kona Anna ble kreftsyk, la Daniel Berlin ned sin tostjerners restaurant i Skåne. Tre år senere er han tilbake med den nye restauranten Vyn - med magisk utsikt over havet og Bornholm. Og hentet nylig hjem to Michelinstjerner etter et halvt års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Dagens rett

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat

Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her