Få Ukens kake som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.
Blåbær er en av de meste populære smakene, spesielt etter at de dyrkete blåbærene har inntatt fruktdiskene, året rundt.
Alle typer frukt funker
I denne kaken passer de store dekorative blåbærene godt, men har du egenplukkete bær i fryseren, smaker det selvsagt enda bedre.
Du kan ogå bytte ut blåbærne med andre bær eller frukt i passende biter - det har mang en fransk konditor gjort før deg.
Se våre mange andre terteoppskrifter
OBS! Mørdeigen bør stå et døgn i kjøleskap før den kjevles ut. Og én time i kjøleskapet eter utkjevling. Denne tidsinvesteringen lønner seg absolutt.
Blåbærterte
Fremgangsmåte
Rør så inn eggeplommer og fløte.
La deigen stå et døgn i kjøleskap.
Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.
Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.
Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.
Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.
Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).
Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.
Se alt det gode du kan bruke blåbær i
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Se alt det gode du kan bruke tyttebær i
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG