Nytt sommelierkurs

Norsk Sommelier Skole starter et nytt vinkelnerkurs i januar 2007. 
Redaksjonen
01 August 2006 - 17:11

Den 16. januar starter Norsk Sommelier Skole et nytt vinkelnerkurs i Oslo. Det er fjerde gang dette kurset avholdes.
 
Studiet går over to semestre med undervisning en gang i uken over tilsammen 35 uker. Undervisningsformen gjør det enklere for studentene å kunne kombinere studiet med full jobb ved siden av, samt at det gir studentene tid til å kunne fokusere mer på egenstudier mellom hver undervisningsdag.
 
Norsk Sommelier Skole har som målsetning å utdanne de beste vinkelnerene i Skandinavia.
 
Studieplanen for 2007 er som følger:
 
Vårsemester - 17 dager;
En introduksjon til verdens vinproduksjon, brennevin, kaffe, te og sigarer.
 
Semesteret avsluttes med tentamen samt en blindsmaking.
 
Høstsemester - 18 dager:
Detaljert innføring i verdens vinproduksjon, øl, mat og vin i kombinasjon, sommelierkunnskap, vinkjellerøkonomi, vinkart, kjøp og salg.
 
Eksamen består av teori, blindsmaking, praktiske elementer og sommelierkunnskap.
 
Praktiske detaljer:
Det blir gitt undervisning en dag i uken fra klokken 09.30 til 17.30 over 35 uker fordelt over to semestre. Undervisningen foregår i selskapets lokaler i Oslo sentrum.
 
Studiet er begrenset til 22 plasser, og alle kandidater som består eksamen vil motta diplom og oppfyller kriteriene for å bli medlem i Den Norske Vinkelnerforening.
 
Det arrangeres studietur til Verdensmesterskapet for Sommelierer 2007 i Barcelona, med innlagt besøk til Rioja.
 
Kursavgiften for 2007 berammes til kr 34 000,- .
 
Forelesere med tyngde
Norsk Sommelier Skole benytter erfarne vinkelnere med lang erfaring fra bransjen som forelesere.
 
• Dan Lystad - dobbelt Norsk mester for sommelierer.
• Ken Canaiolo Engebretsen - President i Den Norske Vinkelner forening, kursansvarlig.
• Andreas Larsson - Europamester for sommelierer 2004.
• Björnstierne Antonson - Svensk mester for sommelierer.
• Tim Wendelboe - Verdensmester i baristakunst og cupping.
• Jens Beisland - Norsk mester for sommelierer.
• Espen Smith - ølkjenner.
• Jon Ekheim - sommelier.
• Lasse Solum - sommelier.
 
For mer informasjon og kursplaner tar du kontakt med
Ken Canaiolo Engebretsen på telefon 901 36 883, eller send en e-post.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her