Oda ble årets vinner av NM i Baristakunst

Det var en svært lykkelig Oda fra Kaffemisjonen i Bergen som fra og med denne helgen og i ett år fremover (igjen) kan smykke seg med tittelen "Baristanorgesmester".

Denne helgen samlet hele kaffeeliten seg hos utstyrsleverandøren Primulator i Oslo. Her ble en rekke norgesmesterskap innen kaffe avholdt fredag og lørdag.

Latte Art
Allerede fredag ettermiddag gikk "NM Latte Art 2010" av stabelen, og med kun fire deltakere på "standplass" var det store sjanser for en plass på pallen.

Vinner ble Sverre Colbjørnsen fra Stockfleth's i Oslo. På andreplass kom Nils Jøsseng fra Totalen i Haugesund, tett fulgt av Chris André Monsen fra Kaffebrenneriet i Oslo.

Baristakunst
Semifinalene for hovedkonkurransen, NM i Baristakunst, ble flagget i gang allerede torsdag kl. 09.00. Da konkurrerte 15 av 27 semininalister om de seks plassene i lørdagens finale. De resterende 12 konkurrerende gjorde sin innsats fredag morgen til samme tid.

Selve finalen fant altså sted lørdag formiddag. De seks finalistene var:
Steinar Svenning , Cuba Life, Oslo
Oda M. Haug , Kaffemisjonen, Bergen
Maria Andersson , United Bakeries, Oslo
Magnus H. Iversen , Kaffemisjonen, Bergen
Thomas Holme , Tim Wendelboe, Oslo
Rasmus Helgebostad , Kaffemisjonen, Bergen

Finalistene fremviste stor kreativitet, spesielt med sine signaturdrinker, der de får benytte seg av de ingredienser de selv ønsker. Og det var veteranen Oda Misje Haug (bildet til høyre) fra Kaffemisjonen i Bergen som nå - nok et år - kan smykke seg med denne gjeve norgesmestertittelen. Hun vant nemlig også fjorårets konkurranse.

De andre finalistene plasserte seg i følgende rekkefølge: Steinar Svenning på andreplass, Rasmus Helgebostad på tredje, fulgt av Magnus H. Iversen, Thomas Holme og Maria Andersson.

Kaffemisjonen i Bergen sto for halvparten av finalistene, noe som skulle bety at bergenserne til daglig har alle muligheter til å få servert god kaffe. Og med 1., 3. og 4. plass vil vi anta at jubelen nå er stor i Bergen. 

NM Cup Tasting
eller "Cupping" som det gjerne kalles, var nest siste post på lørdagens program. 10 semifinalister (av 20 deltakende) skulle smake på åtte ulike "triangler". Kort fortalt består en triangel av tre kopper kaffe, der to av dem er identiske og den tredje en annen kaffe.

Det gjelder altså å kunne identifisere den ene koppen som skiller seg ut - eller som bør skille seg ut. For akkurat det er nemlig ikke så enkelt som man skulle tro. Kvalitetskaffe har så mange aromaer og smaksnyanser at selv den mest barkede kaffeentusiast kan bli vippet av pinnen. Faktisk skulle det til slutt vise seg at det holdt med fem riktige til en plass i finalen.

Etter semifinalen ble således følgende fem deltagere igjen til finalen:
Michael de Reounard , Solberg & Hansen, Oslo
Thomas Jørgensen , Benk Kaffebar, Sandnes
Cecilie Totland , Kaffebrenneriet, Oslo
Tim Varney , Tim Wendelboe, Oslo
Kaveh Ataei , Stockfleth's, Oslo

Med suverene syv av åtte mulige rette var det Cecilie Totland som med stor jubel ble erklært som den velfortjente vinner av konkurransen. På andreplass kom Tim Varney og Thomas Jørgensen på tredje.

Siste konkurranse på planen var NM Coffee in Good Spirits 2010. Av de fem finalistene i denne konkurransen var det Jan Munch Clausen fra Kaffe & Co i Oslo som tok seieren, fulgt av Rune Andersen fra Lille Torget i Mosjøen og Halvor Digernes fra Kaffefuglen i Oslo.
 
Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen