Økologisk fokus på Interfood

Tirsdag 4. september er det åpning av mat- og drikkebransjens store messe Interfood i Gøteborg. Fokus blir økologisk mat.
Redaksjonen
31 August 2007 - 15:00

Interessen for messen er stor. Hele 330 utstillere er med på messen, det er 70 flere enn ved forrige messe.
 
Stor satsing
- I år har vi valgt et økologisk tema og messen blir en av de største satsingene i Sverige noensinne for å løfte utviklingen innen økologiske matvarer, sier Peter Berggren, som er messeansvarlig for Interfood.
 
Tolv seminarer
Tunge bransjeorganer og navn som påvirker den økologiske utviklingen er tilstede på messen. Enten som foredragsholdere, utstillere eller besøkende. Det kommer til å være tolv forskjellige seminarer som tar for seg økologisk mat.
 
Økologisk by
En økologisk "by" med 75 utstillere blir bygget midt inne i messehallen. Her gir små og mellomstore økologiske produsenter og aktører et fremtidsbilde av økologisk produksjon og byr på en økologisk reise inn i fremtiden.
 
I øko-byen skal Carina Brydling og Peter Jälksäter fra det svenske kokkelandslaget lage mat med økologiske matvarer.  
 
Årets sommelier
Wine & Spirits Expo er messens unike møteplass for drikkevarebransjen. Her samles importører og leverandører for å treffe kunder og besøkende. Her kommer også årets sommelier til å bli kåret.
 
Tre kandidater
Det står mellom tre kandidater: Josephine Gutentoft på Barrique i Gøteborg, Erik Berne på Trappaner i Malmö og Erkki Rintala på Silja Symphonys Bistro Maxime. Prisen deles ut 6. september.
 
Tretti av Sveriges ledende matjournalister deler hvert år ut prisen Journalisternas Kock. Fire kokker er igjen og utdelingen av prisen skjer på Interfoods første dag, altså 4. september. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her