Økonomisk bakrus for Oslos topprestauranter

Økonomisk bakrus for Oslos topprestauranter

Flere sliter med underskudd, men en gammel traver holder koken oppe på kjøkkenet og i regnskapsbøkene.
12 September 2013 - 23:45

Maaemo har hatt eventyrlig suksess siden åpningen for tre år siden, og ble belønnet med to Michelin-stjerner bare 14 måneder etter åpningen. Men selv om kundene strømmer til, er restauranten langt fra noen gullgruve. Restauranten doblet nesten omsetningen fra 2011 til 2012, men går likevel i minus, skriver osloby.no.

Driftsinntektene til den kjente tostjernes Michelinrestauranten økte fra 6.495 000 i 2011 til 11.493 000 i 2012. Likevel er resultatet før skatt på minus 149.000 kroner.

Styreleder Jon Frede Engdahl sier den negative trenden er brutt, og at restauranten håper på positive tall i for 2013.

I Bygdøy Allé har Bagatelle svidde av en stor sum penger etter reåpningen. Selskapet AS Bagatelle gikk nesten ti millioner i minus i 2012, mens driftsinntektene sank med nesten en million kroner fra 2011.

Daglig leder Robert Werenskjold Lie sier til osloby.no at belegget er blitt vesentlig høyere og at driften går omtrent i null etter at teamet hans overtok driften i mars i år.

I andre enden av skalaen ligger Statholdergaarden, som leverte positivt regnskap også for 2012. Driftsinntektene holdt seg nesten stabile fra 2011 til 2012, mens resultatet før skatt viste et overskudd på over 2,5 millioner kroner.

- Det fører til at vi kan investere i nye ting. Nå har vi på plass en ny 12-retters smaksmeny og har kjøpt mye nye tallerkener, nye glass og endret innfartsstrukturen til kjøkkenet, sier eier Bent Stiansen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her