Økonomisk bakrus for Oslos topprestauranter

Økonomisk bakrus for Oslos topprestauranter

Flere sliter med underskudd, men en gammel traver holder koken oppe på kjøkkenet og i regnskapsbøkene.

Maaemo har hatt eventyrlig suksess siden åpningen for tre år siden, og ble belønnet med to Michelin-stjerner bare 14 måneder etter åpningen. Men selv om kundene strømmer til, er restauranten langt fra noen gullgruve. Restauranten doblet nesten omsetningen fra 2011 til 2012, men går likevel i minus, skriver osloby.no.

Driftsinntektene til den kjente tostjernes Michelinrestauranten økte fra 6.495 000 i 2011 til 11.493 000 i 2012. Likevel er resultatet før skatt på minus 149.000 kroner.

Styreleder Jon Frede Engdahl sier den negative trenden er brutt, og at restauranten håper på positive tall i for 2013.

I Bygdøy Allé har Bagatelle svidde av en stor sum penger etter reåpningen. Selskapet AS Bagatelle gikk nesten ti millioner i minus i 2012, mens driftsinntektene sank med nesten en million kroner fra 2011.

Daglig leder Robert Werenskjold Lie sier til osloby.no at belegget er blitt vesentlig høyere og at driften går omtrent i null etter at teamet hans overtok driften i mars i år.

I andre enden av skalaen ligger Statholdergaarden, som leverte positivt regnskap også for 2012. Driftsinntektene holdt seg nesten stabile fra 2011 til 2012, mens resultatet før skatt viste et overskudd på over 2,5 millioner kroner.

- Det fører til at vi kan investere i nye ting. Nå har vi på plass en ny 12-retters smaksmeny og har kjøpt mye nye tallerkener, nye glass og endret innfartsstrukturen til kjøkkenet, sier eier Bent Stiansen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen