Ole Erik Løkken tok NM i kokkekunst

Ole Erik Løkken heter den nybakte norgesmesteren i kokkekunst til daglig å finne hos Bølgen & Moi på Høvik utenfor Oslo. Overraskende ikke minst for ham selv etter som det bare er 13 måneder siden han tok fagbrevet. NM ble avviklet under matfestivalen i Å
Redaksjonen
02 September 2001 - 14:00

Det ligger svært mye prestisje å vinne norgesmesterskapet i kokkekunst. Sjefen hans Trond Moi har vunnet det hele tre ganger og vet hva det betyr både for vinneren og restauranten han arbeider på. Moi & co var nok spesielt godt fornøyd med mesterskapet for det var ikke bare Løkken fra restaurantkjeden som gjorde det skarpt. Også Gunnar Hvarnes, fra Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo kom til finalen og endte på delt fjerdeplass.

Trond Svendgård fra Gastronomisk Institutt tok sølvmedaljen mens Øystein Vallestad Næss fra Neptun Restauranter i Bergen tok bronse. De andre finalistene Bård Greni Karlsen, Gastronomisk Institutt og Ronny Olsbø, Holmenkollen Restaurant, Oslo endte alle på delt fjerdeplass.

Vinnermenyen til Ole Erik Løkken så slik ut:
Andemedaljong fulgt av sprø andeleverravioli, sellericrème, appelsin-ananassalsa og kryddersjy
***
Anisglasert uerfilet og blåskjellbastilla, servert med tian av confiserte tomater og løk-fennikelmarmelade, gulrot-ingfæremulsjon og fylt fondantpotet
***
Fragilité med hasselnøttkremis, iskald rips-kanelconsommé og fritert mynteganache
***
Norgesmesterskapet i Kokkekunst 2001 ble arrangert i Ålesund for 12. gang i forrige uke. Arrangør er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening. Mesterskapet er et riksdekkende arrangement. Formålet med mesterskapet er å kåre en norgesmester i kokkekunst og å høyne det gastronomiske nivået i Norge med basis i norske råvarer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her