Oslo-restauranter taper terreng

Sverige og Danmark fikk flere nye utmerkelser i den nye Michelin-guiden. Norge står på stedet hvil.

Onsdag morgen ble det offentliggjort at Restaurant Oscarsgate, Feinschmecker, Le Canard og Statholdergaarden forsvarer sin ene stjerne i den nye utgaven av Michelins restaurantbibel. Oslo står likevel med én mindre enn i 2010, etter at Terje Ness sa fra seg Hagas stjerne tidligere i vinter.

I Gøteborg fikk restauranten Thörnströms Kök sin første Michelin-stjerne. Dermed står Sverige med til sammen 13 stjerner fordelt på 11 restauranter.

I Danmark ble det ikke delt ut noen nye stjerner denne gangen, men seks steder i København ble tildelt Bib Gourmand, som indikerer god mat til en rimelig pris. Byen har nå 12 spisesteder med en Bib Gourmand, mens Danmark totalt har 11 stjerner fordelt på ti restauranter.

I Oslo forsvarte Oro og Eik hver sin Bib Gourmand.
- Det er utrolig synd for Oslo at vi henger sånn etter. Vi vet ikke helt hva de gjør i Danmark og Sverige, men noe riktig får de til der, sier Robert Lie ved Grefsenkollen til Oslopuls.no. Han håpet på en stjerne i årets utgave, men ble skuffet.

Mange tippet også på en ekstra stjerne til Restaurant Oscarsgate, men kjøkkensjef Björn Svensson sier han ikke er skuffet over å forsvare den ene.

- Vi må ikke glemme at Oslo er en liten by. Alle har opp- og nedturer, og Oslo er litt nede nå. Vi vil komme sterkt tilbake, for det er mye spennende som skjer her. Jeg er selv svensk, og kjenner kulturen i de nordiske landene godt. I Norge ligger man litt etter i forhold til trender og utvikling, sier han.

Ole Johnny Eikefjord ved restaurantene Eik, Fjord og Eik Annen Etage er heller ikke spesielt skuffet over resultatene.
- Nei, i forhold til innbyggertall har vi flere utmerkelser enn København. De har også tre ganger så mange turister. Selv har jeg har aldri hatt noen ambisjoner om å få en stjerne, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen