Overlegen seier for skrukorken

Mens flaskene med skrukork i en stor australsk test beholdt sin friskhet etter ti år, var flere viner med andre korker oksiderte lenge før det. Dessuten er problemene med flaskevariasjon vesentlig redusert når det brukes skrukork.

En stor test i regi av AWRI, Australian Wine Research Institute, dokumenterer fordelene med skrukork selv etter ti års lagring, i følge www.vinavisen.dk . De fleste flaskene som ikke hadde skrukork var til og med udrikkelige etter ti år. Enkelte flasker med syntetkork var "gone" etter bare fire år.

Omfattende testing
Testen innebar at 1000 flasker med Clare Sémillon fra Kerri Thompson ble tappet med 14 ulike korktyper, som naturkork, plast- og syntetkork, skrukork med flere. Til sammen 70 flasker ble tappet med hver korktype. Vinene ble analysert fortløpende så vel sensorisk som i laboratorium. Det ble dessuten tatt bilder av flaskene for å dokumentere utviklingen på så mange måter som mulig.

Reduserer flaskevariasjon
Den engelske vinskribenten Jamie Goode smakte på vinene og hans kommentar til den ti år gamle utgaven med skrukork var "svært tiltalende og med stor friskhet". Peter Godden fra AWRI legger til:
- Vinene med skrukork smaker som en klassisk vellagret sémillon skal gjøre. Når det kommer til flaskevariasjon så var den stor for alle typer kork, bortsett fra skrukorken som gjennomgående holdt en jevn kvalitet flaskene mellom.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen