Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Februar 2001 - 16:47

    Vitenskapen lærer deg å gjenkjenne vin

    Kunne du tenke deg å raskt oppfatte og forstå det fruktige vokabularet vinskribenter som Hugh Jonhnson og Oz Clarke benytter seg av? Nå blir det kanskje en realitet. En amerikansk forsker har utviklet en idiotsikker metode for å distinkt kunne kjenne fors
    21. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 13:01

    Vinverdens Fugl Føniks

    Samtidig med at gresk vin sliter i motbakke rent omsetningsmessig i Norge, og er i ferd med å forsvinne helt fra vinkartene, valfarter nordmenn til greske turistmål i stadig striere strømmer. Og samtidig pågår revolusjonen i gresk vinindustri for fullt. A
    20. februar 2001
  • 19 Februar 2001 - 19:03

    Test av gresk vin

    Etter å ha smakt seg gjennom et litt utvidet utvalg av det greske vintilbudet her til lands, er ikke Apéritifs panel særlig imponert. Kun tre av de 26 vinene touchet firetallet.
    19. februar 2001
  • 16 Februar 2001 - 18:32

    Gresk som du aldri har smakt det 12. mars

    Gresk mat som du aldri har smakt den, laget av en av Hellas´ beste kokker. 10 toppviner fra det samme landet som du sannsynligvis aldri har latt ganen stifte bekjentskap med. Alt dette serverer vi deg på Fogo. En helt ny opplevelse av det greske du må få
    16. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 12:31

    Rosa aften

    Valentine-dagen er i ferd med å anta samme dimensjon som Halloween ved at den feires ikke nødvendigvis bare på den 14. februar, men også i dagene etter. Men er du motstander av amerikansk eller engelskspråklig kulturimperialisme, behøver du ikke lese mer.
    14. februar 2001
  • 13 Februar 2001 - 12:44

    Sucra kjøper 66 prosent av aksjene i Arcusgruppen

    Nærings- og handelsdepartementet har i dag inngått avtale om salg av 66 prosent av aksjene i Arcus AS til selskapet Sucra AS. Salgssummen for aksjene er 340 millioner kroner, som tilsvarer en totalverdi av selskapets egenkapital på ca 515 millioner kroner
    13. februar 2001
  • 07 Februar 2001 - 16:36

    Super toscaner

    Ukens vinanbefaling er en supertoscaner på litt andre måter enn hva som vanligvis legges i betegnelsen. Den er en super matvin, den er laget av en super produsent og den selges til en super pris.
    07. februar 2001
  • 03 Februar 2001 - 18:22

    Maurice Hennessy kommer - du er invitert

    Som Apéritifs gjest kommer Maurice Hennessy til Norge, en av de siste gjenlevende av den berømte familien som skapte verdens største cognachus. Du inviteres til spennende foredrag og en unik smaking der den dyreste cognacen du skal stifte bekjentskap med
    03. februar 2001
  • 31 Januar 2001 - 18:01

    Deilig og saftig

    En av januarnyhetene på polet fortjener ekstra oppmerksomhet fordi den er en usedvanlig god vin i sin kategori. En behagelig priset og godt krydret rødvin med deilig saftighet som passer til de fleste kjøttretter, men som også er deilig å drikke som den e
    31. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 18:47

    Vinterlig varme

    Er du lei av å varme deg på kakao, gjør et glass rødvin stor nytte i januarkulden. Ukens vin gir løfter om at det går den rette veien for de som ikke nyter vinterens tilbud. Den er ikke bare deilig å nippe til, men er et utmerket følge til vinterlig mat.
    24. januar 2001
  • 19 Januar 2001 - 15:18

    Stor Familie

    Med 100 forskjellige druer i favnen og en idealists entusiasme for kombinasjonen vin og mat, står Brown Brothers i en særstilling blant vinprodusentene i Australia.
    19. januar 2001
  • 17 Januar 2001 - 20:00

    Superspanjol

    Ukens vin er et godt stykke unna det de fleste forbinder med spansk rødvin, så vel i form av smakskraft som prisnivå. Selv om du må ut med to hundrelapper, kan du være trygg på at den er verd hver krone. Denne superspanjolen nyter du til fyldige kjøttrett
    17. januar 2001
  • 13 Januar 2001 - 20:44

    Australske Brown Brothers besøker Apéritif 6. februar

    Brown Brothers kommer til Oslo og Apéritif byr på smaking av hele åtte av vinene til et Australias mest kjente vinhus. Selvfølgelig vil du lære om vin fra down under med vekt på området Victoria. Og du kan skaffe deg et diplom som blindsmaker i en morsom
    13. januar 2001
  • 13 Januar 2001 - 20:07

    Lær om italiensk vin og mat den 4. februar

    Opplev ekte italiensk mat, drikk toppviner til og lær om alt du smaker. Mens du nyter, deler Nicolas Blomgren, restaurantsjef på 2. Etage, Continental, sine kunnskaper med deg. Alt skjer i uformelle og hyggelige omgivelser på Terra Bar & Restaurant. Spenn
    13. januar 2001
  • 10 Januar 2001 - 04:54

    Nyheter på polet januar 2001

    Masse godt rødt i alle prisklasser, en fantastisk XO cognac og en deilig portvin er essensen av januarnyhetene fra Polet. Et lite tips om i hvilke butikker du finner dine utvalgte viner får du også.
    10. januar 2001
  • 09 Januar 2001 - 20:03

    Rund italiener

    Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
    09. januar 2001
  • 05 Januar 2001 - 11:38

    Hundretusener av falske burgundviner i omløp

    Er vin et kunstverk? Eller er det en salgsvare som kan selges og spekuleres i på lik linje med olje og aksjer? Eller er det rett og slett en gyllen mulighet for falskneri? En storstilt svindel er nå avslørt i Burgund - og de fleste vinkjøperne vil aldri f
    05. januar 2001
  • 03 Januar 2001 - 20:51

    Sparevin

    Når du ser en prislapp på mer enn to hundringer for en vin, er du nok rask til å finne alternativer. Men ikke når det dreier seg om en boks på treliter, som i tillegg er blant polets aller rimeligste i sin kategori. Og den gir mye vin for pengene også. En
    03. januar 2001
  • 03 Januar 2001 - 13:08

    Løvehjerte på flaske

    Som så mange andre produsenter ønsket også calvadosprodusenten Christian Drouin å gjøre noe ekstra i forbindelse med millenniumskiftet, men i stedet for å lage en tusenårscalvados bestemte Drouin seg for å feire en annen hendelse.
    03. januar 2001
  • 02 Januar 2001 - 21:40

    Verdens største drueleksikon

    Apéritif kan nå by deg på oppdatert utgave av det største drueleksikonet på internett - med tillatelse fra forfatteren Anthony J. Hawkins.
    02. januar 2001
  • 27 Desember 2000 - 17:52

    Behagelig boblevann til nyttårsaften

    Ukens vin er nær sagt selvsagt musserende siden det stunder mot årsskiftet, og på nyttårsaften drikker "alle" boblevann - enten de liker det eller ei. Vårt valg til nyttårsskålen er lett å like også av de litt kresne ganer, men prislappen er bare halvpart
    27. desember 2000
  • 22 Desember 2000 - 18:35

    Varme og kalde drinker i jula

    Så løfter vi våre begre, og ønsker hverandre en riktig god jul. Akkurat som tidligere år. I vikingtiden skålte man i øl, og ønsket ikke bare god jul, men også fred. En god skikk som også bør etterfølges i vår tid.
    22. desember 2000
  • 18 Desember 2000 - 19:44

    Cognacelskerens julegave

    Siden nordmenn nærmest uten unntak har alt, er det naturlig å forslå noe nordmenn tydeligvis ikke kan få nok av som julegave, nemlig cognac. Ukens brennevin er dessuten ganske eksklusiv.
    18. desember 2000
  • 18 Desember 2000 - 14:08

    Antikkens viner i ny innpakning

    Bli med til antikkens vin, en reise i historien, føl suset fra vinrankene romerne dyrket og vinen som ble laget i Pompeii. Smak dagens vin fra Campania som dyrkes i de samme parsellene som romerne benyttet. Dette er garantert både spennende og smaksrikt.
    18. desember 2000
  • 14 Desember 2000 - 21:29

    Test av tørre musserende viner

    Apéritifs test av i alt 46 tørre musserende viner fra hele verden gir en rekke gode og rimelige alternativer når budsjettet ikke tillater champagne. De aller beste er imidlertid ikke identiske med de rimeligste.
    14. desember 2000