Pedro Lopez de Heredia er død

En av Riojas største stjerner er død, 85 år gammel.

Pedro Lopez de Heredia døde denne helgen etter lengre tids sykdom, 85 år gammel.

I løpet av en periode på over 50 år satte han sitt preg på vin fra Rioja, både gjennom vinen som ble framstilt ved Bodegas López Heredia og som en utrettelig vokter av tradisjonelle produksjonsmetoder, skriver larioja.com.

Lopez de Heredia var barnebarn av grunnleggeren av en av de eldste vingårdene i Rioja, og studerte både historie og juss før han begynte å arbeide med vin. Etter råd fra sin far droppet han planen om å studere kjemi fordi dette bare ville «friste ham til å kludre med vinen».

Som vinprodusent stod Lopez de Heredia last og brast med tradisjonen, noe som ga ham stor respekt i bransjen, en rekke tillitsverv og flere æresbevisninger og priser.

LES OGSÅ:

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen