Franco Biondi Santi er død

Franco Biondi Santi er død

«Kongen av Brunello» ble 91 år gammel.

I 1870 framstilte Franco Biondi Santis bestefar den første Brunello-vinen etter å ha eksperimentert med Sangiovese-druen.

I helgen døde barnebarnet etter å ha forvaltet arven og utviklet huset Greppo Biondi Santis posisjon siden slutten av 60-tallet.

En rekke produsenter framstiller Brunello i dag, men Franco Biondi Santi befestet Brunello del Greppos «original» som den fremste i sitt slag. Ved sin død er han regnet som den mest verdifulle og trofaste verge av den berømte og populære vinen, skriver ilmattion.it.

– Dette er et stort tap for Montalcino. Vi skylder Franco Biondi Santi en stor takk for alt han har gjort for oss, sier ordfører Silvio Franceschelli i Montalcino.

– Han var en ruvende skikkelse innen ønologien. Ikke bare i Montalcino, men i hele Italia, sier Fabrizio Bindocci, president i organisajonen for Brunello-produsenter.

LES OGSÅ: Henri Krug er død

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen