Polet gransker likevel enkelte leverandører

Vinmonopolets styre vil se nærmere på kundeforholdet til et par-tre leverandører ut over granskingen av importfirmaet Ekjord AS.
Redaksjonen
06 Mai 2005 - 02:00

Styreleder Harald Arnkværn sier imidlertid at den eksterne granskingen av polets innkjøpsrutiner er avsluttet.
 
Vinmonopolets styre fikk onsdag en redegjørelse om rapporten som advokat Erling Grimstad har utarbeidet.
- Det er ikke grunnlag for reaksjoner mot flere ansatte, men rapporten har avdekket en del systemsvikt, særlig på innkjøpssiden. Her er det satt i verk en del tiltak, og flere vil komme, sier Arnkværn.
 
Han vil ikke si noe om hvilke leverandører polets ledelse nå skal gå nærmere etter i sømmene.
 
Grøholt er lettet
Administrerende direktør Grøholt sier at granskingen har vært grundig.
- Jeg er svært glad for at det ikke blir nødvendig med flere personalreaksjoner, men det er påpekt svakheter og svikt i systemene. Det skal vi korrigere. Hele organisasjonen skal lære av det som er skjedd. Jeg tror alle ansatte puster lettet ut over denne rapportens konklusjon, sier Grøholt til NTB.
 
Arnkværn sier at tidligere reaksjoner mot ansatte blir opprettholdt. To personer er oppsagt, mens tre er forflyttet. Begge de oppsagte og en av de forflyttede nekter å godta dette, og sakene havner nå i retten.
 
Grimstad sier imidlertid at det er snakk om markante og gjentatte brudd på det etiske regelverket.
 
I rapporten sier han at det ikke er belegg for å hevde at det hersker en ukultur i Vinmonopolet, i betydningen systematiske og omfattende regelbrudd som er sosialt akseptert.
 
Kilde: NRK / NTB.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her