Popper opp på operataket

Popper opp på operataket

Flere av Sveriges beste kokker står parat når Electrolux Cube lander i Stockholm.
07 Juni 2012 - 12:15

Etter besøk i Brüssel og Milano, skal Electrolux’ pop opp-restaurant for første gang reises i to europeiske hovedsteder samtidig. I OL-byen London blir restauranten et synlig landemerke ved Royal Festival Hall, mens Stockholm får en ny attraksjon på operaens tak.

Operasjef Birgitta Svendèn er svært entusiastisk til prosjektet.

– Opplevelsen av utsøkt mat kan fint kombineres med ballett og opera på høyt kunstnerisk nivå og flettes sammen til en heftig totalopplevelse, sier daglig leder Birgitta Svendèn ved Den kongelige operaen i Stockholm.

Restaurantene vil være tilgjengelig for inntil 18 gjester av gangen frem til ca 14 oktober, skriver Electrolux i en pressemelding. Ifølge selskapet er målet med de spektakulære restaurantene å stimulere gjestenes egen kreativitet til å gjenskape tilsvarende opplevelser hjemme på eget kjøkken.

LES OGSÅ: Hold utkikk etter denne i sommer

– Vi ønsker å inspirere våre forbrukere og la dem dra direkte nytte av den profesjonelle kunnskapen vi besitter. Profesjonelle kokker vi samarbeider med vet hvordan man løfter matopplevelsen ved å stimulere alle sansene våre. Målet er å inspirere våre gjester til å eksperimentere med matlagingen hjemme i sitt eget kjøkken, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Home Products Norway.

Flere av Sveriges beste kokker skal sette sitt preg på menyen, som hovedsakelig vil bestå av lokale råvarer. Følgende kokker med egne team vil være til stede i Stockholm; Mathias Dahlgren fra Mathias Dahlgren Grand Hôtel, Magnus Ek fra tidligere Oaxen, Johan Jureskog fra Restaurant AG, Klas Lindberg, som vant Årets Kokk 2012 og Stefano Catenacci fra Operakällaren.

For å oppnå tilstrekkelig nærhet mellom gjestene og kokkene under matlagingen, er kjøkkeninnredningen åpen og synlig for gjestene. Kokkene vil dele både tips og råd til gjestene etter middagen, som deretter kan benyttes som inspirasjon hjemme.

Privat bordbestilling gjøres på telefon 0709-38 48 63 eller på epost: cubestockholm@electroluxmail.com.
Bestilling for bedrifter/virksomheter gjøres på telefon: 08-507333 09 eller epost: cubecorporate@electroluxmail.com.

Electrolux Cube drives utelukkende på solenergi og vindenergi. Hele bygningsmassen kan resirkuleres.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her