Rekordene ble slettet

Omsetningsrekordene for serveringsstedene rundt Bragernes torg i Drammen gikk i taket under Elvefestivalen.
Redaksjonen
21 August 2007 - 12:50

- Det var fullt fra vi åpnet til vi stengte. Vi kunne ikke klart mer, var meldingen fra de fleste restaurantene etter festivalen.
 
Veldig få ville ut med eksakte beløp, men ingen hadde gjort det dårligere enn under tidligere festivaler, skriver Drammens Tidende.
 
Dermed tyder mye på at festivaler som er godt planlagt er en gullgruve for utelivsbransjen.
 
Klarte ikke mer
-Fredag var roligere enn lørdag. Men vi klarer rett og slett ikke å selge mer utover kvelden enn vi gjorde lørdag, sier daglig leder av Lauritz, Marianne Engebretsen.
 
Omsetningen lørdag var nesten tre ganger så stor på Lauritz som en vanlig lørdag og ølsalget dobbelt så stort.
- Vi solgte 1400 halvlitere med pils lørdagen. Det er dobbelt så mye som en vanlig lørdag, sier Engebretsen.
 
Mye matsalg
- Vanvittig bra, konkluderte daglig leder på Skutebrygga, Tomas Hernandez.
 
- Vi økte ukesomsetningen med vel 15 prosent i forhold til fjoråret. Så høy ukesomsetning har vi aldri hatt. Veldig mye av økningen var salg av mat. Folk kom jo allerede ved 12-tiden på formiddagen. Vi hadde fullt kjør helt til vi stengte rett etter klokken ett om natten. Syttende mai blir bare småtteri i forhold til dette, sier han.
 
Ny rekord
- Vi satte ny omsetningsrekord og doblet omsetningen vår fra i fjor. Det ble solgt mye mat, men under Elvefestivalen drikker også folk mer enn ellers. Elvefestivalen er størst. Mye større enn 17. mai og Skisprinten, forklarer daglig leder på Z, Monica dos Santos.
 
Stappfullt
- Rekordomsetning. Vi kunne rett og slett ikke solgt mer uten større lokaler. Det var jo stappfullt hele dagen, sier Amrik Singh, på Cafe Unique.
 
Han oppgir omsetningen bare av øl til 2000 halvlitere. Vanligvis ligger dette salget på rundt 5-600 på en lørdag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her