Rekordresultat fra Altia

Altia har hatt et rekordår i Norge. Omsetningen endte på 1,3 milliarder kroner mens driftsresultatet ble 73,4 millioner. Adm. Dir. Stefan Norberg er fornøyd.
Redaksjonen
26 Mars 2007 - 10:00

Tallene for 2006 viser en vekst på 14 prosent målt mot 2005. Aldri tidligere har virksomheten vært drevet så godt som nå. Fjoråret var preget av vekst og omstrukturering samtidig som selskapet høstet frukter av den strategien som det har fulgt de siste årene.

Tidenes beste
- Grunnen til at vi klarer å levere tidenes beste resultat er at de ansatte besitter svært høy produkt- og markedskunnskap. Det er menneskene som skaper resultatene og ikke produktene. Vi har også klart å opprettholde operasjonelt fokus samtidig som vi har hatt en fot på gassen og en på bremsen. Vi har en fin inngang på året og skal jobbe videre for å videreutvikle Altia som en av Nordens ledende distributører av vin, øl og sprit, sier adm.dir for Altia i Norge, Stefan Norberg.

Selskapet ligger foran busjett så langt i år.

Moderat vekst
I det norske markedet forventer selskapet moderat vekst i 2007 sammenlignet med fjoråret. Med fortsatt fokus på de ansatte, salg, realisering av synergier og solid kostnadskontroll forventes det fortsatt vekst i driftsresultat.

Teamarbeid
- De resultatene vi leverer i 2006 er et resultat av godt teamarbeid og at vi klarer å hente ut stadig flere og større synergier på tvers av selskapene. I 2006 hadde vi 40 prosent vekst i horeca. Dette gir oss en fin mulighet til å videreutvikle markedet og inspirere forbrukerne med nye spennende produkter, sier Nordberg.

Han mener det fortsatt er en del å hente i horeca-markedet, og synes ikke uttrykket moderat vekst er passivt.

- Langt i fra! Det er offensivt og signaliserer at vi skal vokse, sier han.
 
Den norske virksomheten til Altia omfatter selskapene Best Buys International AS, Bibendum AS, Interbev AS, Brand Partners AS, Strøm AS. Totalt hadde Altia 74 ansatte i Norge ved utløpet av 2006.
 
Utvikling i perioden 2004 - 2006

NOK (1 000)              2006                2005                2004              Endring 05/06

Omsetning inkl avg    1 341 327        1 124 919        1 034 451        19 %

Avgifter                        733 638           609 435          547 382         20 %

Netto omsetning           607 688           515 484          487 069         18 %

Driftsresultat                  73 472             64 295            41 542         14 %

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her