Ren underholdning

Eyvind Hellstrøm og Anne Kat Hærlands felles kokebokprosjekt vil ikke gå inn i historien som noe annet enn ren underholdning.
Redaksjonen
29 Oktober 2007 - 15:30

Bagatelles Eyvind Hellstrøm er etter egen definisjon en kokk som bør passe seg: det sies at den dagen du blir mer opptatt av å lage kokebøker enn å henge over grytene er det fare på ferde. (Han sier det selv her, på side 189: "Nå har det blitt mer media enn mat. Kokkene gjør mest nytte i kjøkkenet").

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

For vår mann med to stjerner i guiden er blitt en flittig skribent. Hans tre tidligere bøker om eget stjernekjøkken er alle perler, som uavhengig av nytteverdi gir oss et innblikk i en mesters mer eller mindre uoppnåelige prestasjonsnivå.

Kun for Hærland-fans
Med årets prosjekt tar Hellstrøm den helt ut, og går i kompaniskap med komiker Anne Kat. Hærland og gir ut Inn med sølvskje -Bagatellemat gjort forståelig.

Boken krever for det første at man synes at Hærland er morsom. Den er testet på folk som ikke helt er der, og de vil ikke ta i den med tykke grytekluter. Hærland-fans vil naturligvis reagere motsatt, og falle for side opp og side ned med pludring og ordspill. De/vi vil kanskje like at hun forteller om barndommens glede over å sjekke fiskens innvoller, flettet inn i et kapittel om kylling.

Pluss for bildene
Hva så med maten her? Hellstrøm holder seg på de øverste hyller hva ingredienser angår. Kamskjell, kalvenyrer, piggvar, skatevinge og orrhønebryst sier noe om nivået. Men, for all del: her er også gjørs og oksehaler. Oppskriften på storfeets fluesmekker naturell er forresten like enkel som den er god.

Kort sagt: Her er det (avhengig av smak) en god del underholdning, og mye lekker mat. Men det er fristende å anbefale en av mesterkokkens "ordentlige" kokebøker hvis det er oppskrifter og tips om mat du er ute etter å bruke penger på. Svært gode bilder.

Pantagruel Forlag
450 kroner

Antall stjerner:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her