Rica Nidelven gir best start på dagen

Rica Nidelven gir best start på dagen

Vant frokostkåring for sjuende år på rad.
03 Oktober 2012 - 14:00

– Denne prisen er vår, sa hotelldirektør Bjarte Gjerde med et smil da det var klart hotellet hans fremdeles serverer Norges beste frokost.
For sjuende år på rad ble Rica-kjedens gourmethovedkvarter i Trondheim tildelt førsteplassen i kåringen Twinings Best Breakfast, skriver Hotellmagasinet.no.

Prisen ble delt ut på restaurant Feinschmecker i Oslo tirsdag kveld. På en imponerende andreplass kom det lille hotellet på Kruk utenfor Fagernes, Nythun Høyfjellsstue.

I sin begrunnelse for å tildele Rica Nidelven en ny førsteplass sier juryen blant annet at hotellet er «blitt enda bedre og leverer et helhetsinntrykk som er imponerende. Det er ingen tvil om at dette er Norges beste hotellfrokost».

LES OGSÅ: Rica Nidelven hedres på hjemmebane

Juryen, som bestod av Lars Erik Underthun, Wenche Andersen og Frank Ødegaard, har vært opptatt av at en frokostopplevelse kan være fantastisk på et stort hotell, men også like god på et mindre hotell med mindre ressurser.

– Fire av finalistene i årets konkurranse har vist et kvalitetsnivå som skiller dem ut positivt, sier juryformann Lars-Erik Underthun.

– Flere av de beste hotellene har spisset utvalget, fremfor å utvide ytterligere. Isteden har bevisstheten rundt det som serveres økt. Det er ingen positiv trend om hotellene må øke utvalget ut av dimensjoner for å regnes som best i klassen. I år har de beste i flere tilfeller redusert utvalget, men vært enda mer bevisste rundt det som serveres, forteller Underthun.

Finaleresultatene i Twinings Best Breakfast 2012:

1. plass Rica Nidelven Hotel, Trondheim
2. plass Nythun Høyfjellsstue, Fagernes
3. plass Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo
4. plass Rica Hell Hotel, Stjørdal

Uplasserte hotell i finalen av Twinings Best Breakfast (i alfabetisk rekkefølge): Engø Gård (Tjøme), Erzscheidergården (Røros), Holmenkollen Park Hotel Rica (Oslo), Refsnes Gods (Jeløy, Moss), Rica Airport Hotel (Stavanger), Rica Hotel Bergen, Rica Hotel Norge (Kristiansand), Rica Ishavshotel (Tromsø), Thon Hotel Bristol Hotel (Oslo), Thon Hotel Lofoten (Svolvær).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her